Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο με κινόα γιαούρτι και μουστάρδα

Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου
350 γρ. κινόα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
250 γρ γιαούρτι
100 γρ μουστάρδα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρυ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 


Διαδικασία
Μετράμε το κινόα με φλιτζάνι και βάζουμε στην άκρη 2 φορές τον όγκο του σε νερό. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο και κατόπιν προσθέτουμε το κινόα, το νερό, αλάτι και το κάρυ.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πιεί το υγρό περίπου 15'. Εν τω μεταξύ αλατίζουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ περίπου 10΄-12'. Όταν είναι έτοιμο το κινόα ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί, την μουστάρδα και το γιαούρτι. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι.
Σερβίρουμε μερικές κουταλιές κινόα σε κάθε πιάτο και ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι ψητό κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου