Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΑΡΘΡΟ Φοροκαταδίωξη ανελέητη και κοινωνική αναλγησία απο τόν ΣΥΡΙΖΑ .Χειρότεροι απο τον νεοφιλελευθερισμό.

Η σκληρή και επιθετική οικονομική πολιτική τής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει ώς εξής.Αύξηση εντελώς παράλογη τών συντελεστών ΦΠΑ παρακράτηση φόρου από μισθούς και συντάξεις και συνάμα αύξηση της προκαταβολής φόρουπου τέθηκε σε εφαρμογή από 27.5.2016 που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και τόν Έλληνα φορολογούμενο ακόμη περισσότερο.Να σημειώσω ότι από τόν Οκτώβριο 2016 αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης απο τα 230 το χιλιόλιτρο στα 280 συμπεριλαμβ/νης της κηροζίνης.
Ενω απο το 2017 αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο υγραέριο στήν αμόλυβδη και κυρίως στο πετρέλαιο κίνησης
Αυτήν την πολιτική είσπραξηςκαι φοροκαταλήστευσης προκειμένου να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του προυπολογισμού και να πληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤκαι δανειστές ακολουθεί η Κυβέρνηση του χειρότερου Μνημονίου.
Ετσι προσδοκά ηΚυβέρνηση των μεγαλοατομιών να εκπληρώσει τιςπολλαπλές τρέχουσες δανειακέςυποχρεώσεις της.
Ελεγε αγανακτισμένος ένας απλός πολίτης ".Ανίκανοι και ψεύτες μας κορόιδεψαν..κοπρόσκυλα τηςΑριστεράς βολεύτηκαν στις καρέκλες εξουσίας"(Σας το μεταφέρω αυτούσια)
Απο τήν άλλη ο ανεκδιήγητος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης πού ψάχνει θησαυρούς σε σεντούκια έλεγε οτι δέν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρύθμιση 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη πρός το Δημόσιο.
Βέβαια υπάρχει κατ'αυτόν δυνατότητα επανένταξης για όσους έχασαν τήν ρύθμιση τους σύμφωνα με τήν εγκύκλιο ΠΟΛ.1226 που στήν σελ 8 ρητά αναφέρει τις προυποθέσεις επανένταξης
Δέν αντιλαμβάνεται ο πανικόβλητος αδαής κ.Αλεξιάδης που νοιάζεται για ολοένα περισσότερα φορολογικά έσοδα και να νομοθετήσει για την οικειοθελή δήλωση κρυμμένων εισοδημάτων ότι αν θεσπίσει ακόμη και άτοκη ρύθμιση 120 δόσεων,όοως συμβαλινει στην ΕΕ και καταργήσει το ληστρικό επιτόκιο, θα γεμίσουν γρήγορα τα κρατικά ταμεία και θα διευκολυνθούν χιλιάδες φορολογούμενοι που θα σπεύσουν για διακσνονισμό στις Εφορίες.
Αλήθεια οι άφαντοι, ανύπαρκτοι κκ Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ (μάλλον σε διακοπές ευρισκόμενοι)γιατι δεν ασχολούνται διόλου με τό φλέγον αυτό ζήτημα?
Δεν μπορούν να φέρουν μία τροπολογία?
Να απαιτήσουμε να νοιαστούν οι βουλευτάδες λοιπόν να τούς ξετρυπώσουμε , οι περισσότεροι έχουμε έλθει σε οικονονικό αδιέξοδο.

Βασίλης Δ.Νουλέζας
Δικηγόρος ΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου