Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Γιώργος Κουθουρίδης: Απάντηση προς…Θύρα 5

Αγαπητοί φίλοι και συνδεσμίτες. Χαιρόμαστε που εκφράζετε με τις συνεχείς σας επιστολές τους περίπου 20-30 φιλάθλους του ιστορικού Πιερικού μας, σαν ενεργός οργανισμός που καυτηριάζει όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια γύρω και μέσα στην ομάδα μας. Ευχόμαστε ολόψυχα, πάντα έτσι μαχητικοί να είστε.Δε θέλουμε να απαντάμε σε κάθε επιστολή την οποία μας στέλνετε αλλά θα πρέπει να γίνει αυτό γιατί ο εντολοδόχος σας είμαστε σίγουροι ότι θα στείλει άλλες ...500 μέσα στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά και θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε σε όλες.
Θα σας απαντήσουμε όμως και σε αυτήν με αλήθειες και όχι με τις γνωστές δικονομικές απαντήσεις οι οποίες εμπλουτίζουν τον Πιερικό ποδοσφαιρικό ουρανό εδώ και κάποια χρόνια, ενημερώνοντας σας συνάμα ότι έχει δοθεί η εντολή σε δικηγόρο της περιοχής μας να ξεκινήσει την διαδικασία της εκκαθάρισης στην ΠΑΕ του Πιερικού, ώστε να καθαριστεί το ΑΦΜ και το όνομα του συλλόγου μας πρίν βγεί ο μήνας Αύγουστος και χαθεί η ευκαιρία να έχουμε στην υπόθεση αυτή το επάνω χέρι. Δηλαδή να υπαχθεί στο παλιό καθεστώς η αίτηση μας και όχι στο νέο νόμο Κοντονή.
Πρώτον: Σε ένα δεκαπενταμελές σχήμα υπάρχουν και διαφωνίες. Δημοκρατία έχουμε, το ίδιο συνέβη και πέρσι αλλά …εκκρεμούν από τις παραιτήσεις του περσινού Δ.Σ. οι ανακοινώσεις και οι …ανησυχίες σας.
Δεύτερον: Αυτό είναι το πλάνο της διοίκησης και του νέου προπονητή κι αυτό θα ακολουθηθεί. Το πλάνο δε το θέτουν οι σύνδεσμοι φιλάθλων. Το θέτουν οι διοικήσεις και το τεχνικό τους τιμ. Οι σύνδεσμοι φιλάθλων στηρίζουν ή απέχουν. Κι αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα. Έφυγαν γηγενείς, ήρθαν γηγενείς. Τα προηγούμενα χρόνια, τόσο πέρσι όσο και αυτά του «σκοτεινού» και στιγματισμένου με την εξωαγωνιστική πτώση της ομάδας στα …αλώνια της Γ΄εθνικής, το τοπικό στοιχείο ήταν σχεδόν ανύπαρκτο στην ενδεκάδα του Πιερικού.
Και στην προκειμένη περίπτωση οι …ανησυχίες σας με ανακοινώσεις…καθυστερούν.
Απλά να σας ενημερώσουμε ότι στο χθεσινό πρώτο φιλικό με την Κ20 του ΠΑΟΚ, έπαιζαν 6 παιδιά από την Πιερία (Μπαρούτας, Κραγιόπουλος, Φωκαΐδης, Παπαδόπουλος, Μιχαηλίδης, Καραμανώλας Ε.) και στη συνέχεια έπαιξαν ακόμη 4 (Γαλανόπουλος, Νταντίνης, Αγαθαγγελίδης, Κοκονόζι) ενώ για διάφορους λόγους δεν αγωνιστήκαν ακόμη 3.
Και όλα τους είναι παιδιά με παρόν και μέλλον στον Πιερικό.
Και σταματήστε να ψεύδεστε ασύστολα γιατί είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή περσινό αριθμό παιδιών που συμμετείχαν στην Ακαδημία του Πιερικού, ενώ το 50 που λέτε και αναφέρετε για φέτος, είναι καθαρά δικό σας νούμερο αφού η έναρξη των τμημάτων δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.
Τρίτον: Τα διαρκείας είναι στις αντίστοιχες τιμές άλλων ετών. Όποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα, μπορεί να προμηθευτεί το δικό του. Όποιος αδυνατεί οικονομικά, να πληρώνει κάθε Κυριακή το εισιτήριο του που κοστίζει 10 ευρώ. Κι αν αδυνατεί κι εκεί σαν πιστοποιημένος άνεργος ή χαμηλόμισθος, να προσέλθει σε εμάς (όπως τα προηγούμενα χρόνια) και θα φροντίσουμε να μπορεί να δεί την αγαπημένη του ομάδα.
Τέταρτον: Η επικοινωνία της ομάδας είναι άριστη. Βγαίνει με σαφή γραμμή προς τα ΜΜΕ της περιοχής μας, κάθε δραστηριότητα του συλλόγου μας και δε λοιδορήθηκε κανείς που δε το άξιζε.
Πέμπτον: Επανερχόμαστε στην απάντηση 2 και σας ενημερώνουμε ότι έχουμε συζητήσει με όλους τους γηγενείς έμπειρους ποδοσφαιριστές. Είχαμε διαφωνίες με τα ποσά που μας ζητήθηκαν και σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι που δε τα βρήκαμε μαζί με κάποια από αυτά τα παιδιά σαν διοίκηση. Ρωτήστε και την περσινή διοίκηση που σίγουρα αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο. Αλλά κι εκεί οι ανακοινώσεις σας, δεν έφτασαν ποτέ στον τύπο…
Έκτον: Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά αυτόν του έφερε τον φερόμενο …επενδυτή. Και έχουμε το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να είμαστε δύσπιστοι και επιφυλακτικοί μαζί του. Και επειδή τον φερόμενο …επενδυτή, ούτε τον ξέρουμε, ούτε τον γνωρίσαμε, ούτε εικόνα των προθέσεων του έχουμε.
Σε αντίθεση βέβαια με αυτόν που έφερε τον …επενδυτή αλλά και την ομάδα εδώ που βρίσκεται σήμερα.
Έβδομο: Η διοίκηση δεν παρενέβη στα θέματα βόλεϊ ούτε είχε καμία διάθεση να το κάνει. Η διοίκηση κλήθηκε από το νόμο ενώ είχε πλήρη άγνοια του θέματος που δημιουργήθηκε και έπρεπε να πάρει μια απόφαση γιατί νομικά (το γνωρίζει άλλωστε αυτός που συνέταξε την …ανακοίνωση σας) η ευθύνη βαραίνει τον πρόεδρο του συλλόγου και μόνον αυτόν.
Διέρρευσε ψευδώς ότι ο πρόεδρος ζήτησε ή πήρε χρήματα για να δώσει την εντολή να προχωρήσει η μεταγραφή της ανήλικης αθλήτριας.
Λοιπόν ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: ο πρόεδρος ή ο Πιερικός ούτε ζήτησε, ούτε πήρε έστω και ένα ευρώ γι αυτή τη μετακίνηση της αθλήτριας.
Τα χρήματα τα ζήτησαν αλλά δε τα πήραν ποτέ «άλλοι», γι αυτό και ο πατέρας της ανήλικης αθλήτριας πήγε στον εισαγγελέα.
Αυτή είναι η αλήθεια και η μόνη αλήθεια στο θέμα αυτό. Οτιδήποτε άλλο έχει διαρρεύσει είναι ψευδές και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Και σίγουρα η διοίκηση μας δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να φοβάται οτιδήποτε, οποιονδήποτε και πολύ περισσότερο μια Γ.Σ. που την κατέστησε νόμιμη διοίκηση και υπόλογη στους εκατοντάδες-χιλιάδες φιλάθλους της και όχι σε μια παρέα.
Όπως δεν είναι αναγκασμένη να συνεχίσει να «παίζει» το παιχνίδι που σας έχει βάλει ο βιαστής αυτού του συλλόγου να παίζετε.
Βλέπετε (θα το επαναλάβουμε αυτό) εμείς σε αντίθεση με εσάς, έχουμε και μνήμη να θυμόμαστε και κρίση για να κρίνουμε.
Κάντε λοιπόν τη δουλειά σας και ενισχύστε σαν σύνδεσμος φιλάθλων που είστε την ομάδα και αφήστε κι εμάς σαν διοίκηση που είμαστε να διοικήσουμε. Γιατί έτσι για να ξέρετε, ακόμη 500 επιστολές να σας συντάξει και να στείλετε μέσα στην χρονιά ο εντολοδόχος σας, πάλι εδώ θα είμαστε και πάλι τα …ίδια θα λέμε.
Καλή ποδοσφαιρική χρονιά!


Για τον ΣΦΚ Πιερικό
Γιώργος Κουθουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου