Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ανήμερα της Παναγίας συνηθίζεται από το 1992 μέχρι και σήμερα να διοργανώνεται μια μεγάλη μουσική ή μουσικοθεατρική εκδήλωση. Συνεχίζοντας την παράδοση τόσων ετών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού «Νικόλαος Λούσης» διοργάνωσε στο ανοικτό θέατρο Κολινδρού μια εκπληκτική συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικό, συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή Μάνο Λοΐζο. Ο Μάνος Λοΐζος, είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες. Έζησε σε μια δύσκολη εποχή για τηνΕλλάδα. Μια εποχή που έδρασε στην σκέψη του, και προσδιόρισε την μουσική του δημιουργία, προσπαθώντας να δώσει μετά τηναπογοήτευση την ελπίδα του αύριο. Αγωνίστηκε πάντα μέχρι το τέλος με τη πεποίθηση ότι ο κόσμος μπορεί και πρέπει να γίνεικαλύτερος. Τα τραγούδια του αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες. Τραγούδια που έχουν κάτι το ανεξίτηλο. Απομεινάρια μίας εποχής που ο στίχος και η μελωδία δεν αρκούνταν στο εύπεπτο και το εφήμερο.
Ο Μάνος Λοΐζος αν και πέθανε σε ηλικία 45 ετών άφησε ένα πλούσιο σε μέγεθος και ποιότητα μουσικό έργο, τέτοιο που δεν μπορεί να ξεχαστεί. Συνθέσεις όπως το «Ζεμπέκικο της Ευδοκίας», «Δελφίνι, δελφινάκι», «Παραμυθάκι μου», «Σ΄ ακολουθώ» «Μάνα δεν φυτέψαμε» «Λεβεντόπαιδο Αρίστο» και τόσα άλλα γνωστά τραγούδια, θα μείνουν αναλλοίωτα στο χρόνο και θα είναι πάντα επίκαιρα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του Κολινδρού και της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, φορέων και συλλόγων.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Βαγγέλης Μπουσμαλής και συμμετείχαν οι κολινδρινοί καλλιτέχνες Δημήτρης Δριστάς – ηλεκτρική κιθάρα και τραγούδι, Κωνσταντίνος Μπιλιαδέρης - τραγούδι και μπουζούκι, Βασίλης Μυγδαλιάς– τραγούδι, Νικόλαος Πολυζόπουλος– τραγούδι, Κωνσταντίνος Χλεμές – τραγούδι και μπαγλαμά, Γιάννης Μυγδαλιάς– μπάσο, Λανάρας Κυριάκος -κρουστά καθώς και άλλοι γνωστοί από την Πιερία καλλιτέχνες: Μαρίκα Φωτοπούλου – βιολί και τραγούδι, Παναγιώτης Λιμπανοβνός – μπουζούκι, Κώστας Καψάλης - τραγούδι, Ανδρέας Ζιάκας–κιθάρα, Γεωργία Πανίδου- φλογέρα και Βασιλική Κωστοπούλου - τραγούδι. Όμορφη νότα στην εκδήλωση οι νέοι και νέες, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που χόρεψαν κάποια τραγούδια.

Γράφει: ο Δημήτριος Χλεμές
Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου