Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΝΩΤΗΡΙΟΥ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΚΜ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020)

Στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1 εκ. ευρώ για τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την ένταξη της σχετικής πράξης στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020), που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η πράξη «Δομές Αστέγων Δήμου Θεσσαλονίκης» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αφορά στη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης και το ύψος της χρηματοδότησης φτάνει στο ποσό του 1.101.600 εκ. ευρώ.
Στόχος της πράξης «Δομές Αστέγων» είναι η παροχή βασικών αγαθών και υποστηρικτικών υπηρεσιών καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών οι οποίοι φιλοξενούνται στο Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι δύο αυτές δομές καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης των πιο αδύναμων πολιτών παρέχοντάς τους, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ολοκληρωμένη υποστήριξη. Προσφέρουν στους αστέγους άμεση φιλοξενία καθώς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας, ατομικής φροντίδας και υγιεινής. Προσφέρουν επίσης ποικίλες δυνατότητες διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέτει έμπρακτα ως προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους ενισχύοντας δράσεις υποστήριξης των συνανθρώπων μας, που στερούνται ακόμη και τα βασικά αγαθά της τροφής και της στέγης. Με μία ακόμη ένταξη πράξης στο νέο ΕΣΠΑ, διασφαλίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και υποστήριξης των αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου