Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Σαλάτα με πένες, κολοκυθάκια και κουκουνάρι

Υλικά
ζυμαρικά πένες 350 γρ.
κολοκυθάκια 2, κομμένα σε ροδέλες
ντοματάκια Σαντορίνης 18 σφιχτά και ώριμα
κουκουνάρι 50 γρ.
φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμαΓια τη σάλτσα
ελαιόλαδο 6 κουταλιές της σούπας
ξίδι από λευκό κρασί 1 κουταλιά της σούπας
λιωμένο σκόρδο ½ κουταλάκι του γλυκού
βασιλικός ψιλοκομμένος 1 κουταλιά της σούπας
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε αλατισμένο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο λάδι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά.
Ζεματίζετε τα κολοκυθάκια για 2΄-3΄ και τα στραγγίζετε. Βυθίζετε τα ντοματάκια σε νερό που βράζει για 1΄ και τα ξεφλουδίζετε (προαιρετικά). Κόβετε τα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια σε φέτες.
Στο μπλέντερ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας χτυπώντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέτετε τα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια.
Καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το σκορπίζετε στη σαλάτα. Γαρνίρετε με φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Mix & Match
Μια καλοκαιρινή και πλούσια σαλάτα που χρειάζεται ένα λευκό κι αρωματικό κρασί για να σταθεί αντάξια πλάι στα εκρηκτικά αρώματα από το βασιλικό και την τραγανή υφή των κολοκυθιών, του κουκουναριού και της φρέσκιας ντομάτας. Επιλέγουμε μια φρέσκια Μαλαγουζιά ή κι ένα Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου