Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης εκφράζει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα Μαρινόπουλος. Μετά και το αίτημα της Μαρινόπουλος Α.Ε. για υπαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα, η επιχείρηση άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους στο σύνολο τους για τον μήνα Ιούνιο, ενώ έχει καταβάλει μόλις το 50% του επιδόματος αδείας.
Αφού έκλεισε καταστήματα, εκβίασε οικειοθελείς αποχωρήσεις, απέλυσε, τρομοκράτησε, έχοντας σύμμαχο της και το επιχειρησιακό σωματείο, καλλιεργεί την αναμονή στο όνομα του να βάλουν πλάτη οι εργαζόμενοι για την εξυγίανση της επιχείρησης. Λες και ο ‘‘καλός εργοδότης’’ όλα τα προηγούμενα χρόνια μοιράστηκε τα κέρδη του με τους εργαζόμενους.
Στο υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα, με φόντο τα εργασιακά και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, κατ’ εντολή των εταίρων, για συζήτηση ως τον Σεπτέμβρη, οι μεγαλοεργοδότες μπορούν και γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί απέναντι στο σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι εργαζόμενοι στη Μαρινόπουλος ΑΕ όμως δεν τρέφουν αυταπάτες. Έχουν πείρα και ξέρουν καλά πως η αναμονή και η υπομονή που τους καλεί ακόμα και το επιχειρησιακό σωματείο να δείξουν, δεν είναι παρά ένα τρικ για να ανασταλεί η οργάνωση της πάλης και ο αγώνας τους.
Συνάδελφοι-εργαζόμενοι στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης στέκεται στο πλάι σας και στηρίζει τον αγώνα σας και την απεργία που κήρυξε το σωματείο Βορείου Ελλάδας για τις 22 Ιούλη, διεκδικώντας τους μισθούς και τα επιδόματα στο έπακρο, παλεύοντας για αποτροπή κάθε βλαπτικής μεταβολής, για τα δικαιώματα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σας.

Λαϊκή συμμαχία κόντρα στην τρομοκρατία

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου