Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Olympus Marathon 2016 Η συμβολική “εκκίνηση” του 13ου Olympus Marathon δόθηκε… με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Runner Store!

Ο Olympus Marathon ξεκίνησε ανεπίσημα σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου στη Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, που δόθηκε στο κατάστημα Runner Store, στην Αθήνα. Ο αγώνας διεξάγεται για 13η χρονιά με Μεγάλο Χορηγό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που έρχεται από την «καρδιά» των Αχαϊκών βουνών στο βουνό των θεών, τον Όλυμπο, για να «τρέξει» μαζί με τους χιλιάδες δρομείς, προσφέροντάς τους πολύτιμη ενυδάτωση και αναζωογόνηση σε αυτή την ξεχωριστή τους προσπάθεια! Ένα νερό, που υποστηρίζει τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, με παγκόσμιες διακρίσεις, βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια και διάκριση!
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αριστείδης Νίκας, Πρόεδρος του Olympus Marathon, ο Βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ Χαρίλαος Τζαμακλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, ο δημοσιογράφος και ορεινός δρομέας Παντελής Καψής και οι εκπρόσωποι των χορηγών:
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Runner Store)
Μιχάλης Σαρρής (3Ε, Φυσικό Μεταλλικό Νερό "Αύρα")
Νίκος Κωστόπουλος (Salomon Hellas)
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Κώστας Δημόπουλος, χαιρέτισαν την εκδήλωση και τόνισαν τη σημασία του Olympus Marathon για την περιοχή. Η κ. Σοφία Μαυρίδου σημείωσε ότι αποτελεί «Δέσμευση του περιφερειάρχη μας, Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και όλων των συνεργατών μας, ότι θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε ακόμα περισσότερο αυτό το μεγάλο γεγονός, το οποίο θα τελεί και θα θέλουμε να τελεί υπό την αιγίδα μας».
Στη συνέχεια, ο Αριστείδης Νίκας μίλησε στους παρευρισκόμενους για την φιλοσοφία που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Olympus Marathon και την ώθηση που έδωσε ο αγώνας αυτός στην ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, «Ο Olympus Marathon σήμερα αποτελεί τον σημαντικότερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και έναν από τους σημαντικούς στην Ευρώπη». Τόνισε επίσης πως η φετινή διοργάνωση τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: "Όραμά μας είναι ο Olympus Marathon να αποτελέσει τη μεγαλύτερη γιορτή του ορεινού τρεξίματος και να διακριθεί ως ο καλύτερος ορεινός αγώνας στην Ελλάδα"
Ο Μιχάλης Σαρρής, Marketing Manager Water της Coca-Cola Τρία Εψιλον, δήλωσε με τη σειρά του, «Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τόσο ξεχωριστή αθλητική διοργάνωση, όπως είναι ο Οlympus Marathon που πραγματικά αποτελεί εμπειρία ζωής.Υποστηρίζουμε με συνέπεια, όλα αυτά τα χρόνια, τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες ανά την Ελλάδα προσφέροντας πολύτιμη ενυδάτωση και αναζωογώνηση στους αθλητές που προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν στο στόχο τους, όποιος και να είναι αυτός. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ θα είναι δίπλα σε όλους τους δρομείς στην μοναδική τους αυτή προσπάθεια.»
Χορηγοί Οι υπόλοιποι χορηγοί του αγώνα είναι η εξειδικευμένη εταιρία δρομικών ειδών Salomon, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Wind, η εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων Avis και το Luxury Hotel & Spa Cavo Olympo. Ο Olympus Marathon δίκαια πλέον θεωρείται o πιο σημαντικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, χάρη στη μοναδική πορεία που διανύει τα ίχνη μιας πανάρχαιας ιστορίας και στους μεγάλους αθλητές που προσελκύει! Από φέτος συνδιοργανωτής του αγώνα είναι το εξειδικευμένο κατάστημα δρομικών ειδώνRunner Store μαζί με την Olympus Marathon, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου.
Λίγα Λόγια για τον Olympus Marathon
Στα ίχνη της αρχαίας ιστορίας και της ελληνικής μυθολογίας θα έχουν την ευκαιρία να βαδίσουν για 13η συνεχόμενη χρονιά οι λάτρεις του ορεινού τρεξίματος. Ένας από τους δημοφιλέστερους και πλέον ιστορικούς αγώνες, ο Olympus Marathon, θα διεξαχθεί στις 26 Ιουνίου, στον Όλυμπο.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι δρομείς τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Ιουνίου (σ.σ η εκκίνηση θα δοθεί στις 06:00 το πρωί), αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία. Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές θα χρειαστεί να ακολουθήσουν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια θα διασχίσουν τα "ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και θα ξεκινήσουν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.
Η ομορφιά του αλπικού τοπίου που «παντρεύεται» με την ελληνική μυθολογία, αποτελεί από μόνη της ένα ισχυρότατο κίνητρο για τους επαγγελματίες αθλητές προκειμένου να δώσουν το «παρών» κάθε χρόνο στον Olympus Marathon. Από τις φετινές διεθνείς συμμετοχές, ξεχωρίζει αυτή της Αμερικανίδας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στο Skyrunning, Stevie Kremer καθώς και του Ισπανού κατόχου του ρεκόρ διαδρομής Jessed Henrandez, ενώ από ελληνικής πλευράς, στον αγώνα θα βρεθεί η «αφρόκρεμα» του ορεινού τρεξίματος. Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Διαλεκτός και Γλυκερία Τζιατζιά, είναι κάποια από τα ονόματα που ξεχωρίζουν .
Να σημειωθεί ότι το ρεκόρ διαδρομής στους άνδρες κρατά από το 2008 ο Ισπανός, Jessed Hernandez, με χρόνο 4:33:37, ενώ εκείνο των γυναικών η Corine Favre με 5:29:57.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου