Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ο συντοπίτης μας επαγγελματίας δύτης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, συμμετείχε στην επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων Λάρισας

Πριν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε την επιτυχή επιχείρηση εξουδετέρωσης νάρκης στη θαλάσσια περιοχή των Μεσαγγάλων Λάρισας. Η νάρκη, βάρους 350 κιλών, που αποτελεί πιθανά κατάλοιπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εντοπίστηκε σε 15μ. βάθος και σε απόσταση περίπου ενός ναυτικούμιλίου από την ακτή, στα Μεσάγγαλα Λάρισας.
Σε αυτή την επιχείρηση και ειδικά στις έρευνες για το εντοπισμό της θαλάσσιας νάρκης, μέρος πήρε και ένας δικός μας δύτης. Ο συντοπίτης μας Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι ένας επαγγελματίας δύτης, με μεγάλη καταδυτική εμπειρία και με χιλιάδες ώρες καταδύσεων.
Συγκεκριμένα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έκανε την πρώτη αυτοψία ενημερώνοντας το Λιμεναρχείο Αγιακάμπου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταστροφή της.
Όπως τόνισε, η νάρκη είχε μάλλον παρασυρθεί εκεί τόσο από θαλάσσια ρεύματα, όσο κυρίως από αλιευτικά εργαλεία (δίκτυα) τα οποία είχαν τυλιχτεί γύρω από την νάρκη καθιστώντας την αποστολή αυτή εξαιρετικής σπουδαιότητας.
«Με την ολοκλήρωση αυτής της αποστολής συμβάλαμε στην ασφαλή χρήση του θαλάσσιου χώρου», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, και πρόσθεσε: «Νιώθω μεγάλη χαρά που είχα την ευκαιρία να καταδυθώ και να συμμετάσχω ενεργά στην υποβρύχια έρευνα για τον εντοπισμό της θαλάσσιας νάρκης, ώστε αργότερα οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού με τη συνδρομή ανδρών του Λιμενικού Σώματος να προβούν σε ελεγχόμενη έκρηξη στον συγκεκριμένο χώρο, με σκοπό να εξουδετερωθεί η νάρκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου