Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι,ζελέ και φράουλες

Υλικά 
400 γρ. φράουλες
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φακελάκι ζελέ φράουλας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
λίγη βανίλια (εσάνς ή σκόνη)
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα



Διαδικασία

Ετοιμάζετε το ζελέ φράουλας βάζοντας ½ φλιτζάνι λιγότερο νερό από όσο υποδεικνύει η συσκευασία και το αφήνετε να κρυώσει χωρίς να σφίξει.
Καθαρίζετε τις φράουλες, τις πλένετε, τις στραγγίζετε και κρατάτε μερικές ολόκληρες για τη διακόσμηση. Κόβετε τις υπόλοιπες σε κομμάτια.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Χτυπάτε ελαφρά το γιαούρτι με πιρούνι και το ανακατεύετε πολύ καλά με τη σαντιγί και το ζελέ. Αφήνετε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο.
Μοιράζετε σε 6 ατομικές φόρμες τις φράουλες και τις περιχύνετε με το μείγμα που ετοιμάσατε. Αφήνετε τις μπαβαρουά στο ψυγείο αρκετές ώρες για να σφίξουν. Τις ξεφορμάρετε βυθίζοντας για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα φορμάκια σε καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε πιατάκια.
Γαρνίρετε με τις φράουλες που κρατήσατε για τη διακόσμηση, πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου