Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Λικέρ λεμονιού

Υλικά
οι φλούδες από 6 λεμόνια
200 γρ. ζάχαρη
750 ml τσίπουρο χωρίς αρωματικά ή βότκα (1 μπουκάλι)

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό





Διαδικασία
Πλένετε τα λεμόνια πολύ καλά. Αφαιρείτε τις φλούδες, τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε το τσίπουρο ή τη βότκα. Κατόπιν τα κλείνετε ερμητικά σε ένα βάζο και τα αφήνετε για 4 μέρες.
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 10΄ να γίνουν σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε με ένα τουλπάνι το υγρό μείγμα και προσθέτετε το σιρόπι. Το ανακατεύετε και το λικέρ λεμονιού είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου