Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Αυγά ποσέ με ζαμπόν

Υλικά
1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (με ήπια γεύση)
100 γρ. σπανάκι baby σε φύλλα, πλυμένο και καθαρισμένο
4 φέτες ψωμί
4 χοντρές φέτες ζαμπόν ή χοιρομέρι βραστό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο



Δαδικασία
Βράζετε το νερό με το ξίδι και σπάζετε ένα αυγό μέσα σε βαθιά κουτάλα. Το ρίχνετε με προσοχή στο νερό που κοχλάζει και επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα 3 αυγά.
Μόλις τα ασπράδια γίνουν αδιαφανή και σφίξουν βγάζετε με τη βοήθεια μιας συρμάτινης κουτάλας τα αυγά ένα ένα. Κόβετε τα κομματάκια από το ασπράδι που κρέμονται και τα σερβίρετε σε δύο πιάτα.
Αλείφετε με λάδι τις φέτες ψωμιού και τις φρυγανίζετε ελαφρά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα να ομογενοποιηθούν. Αλείφετε με το μείγμα αυτό τις φέτες του ψωμιού. Βάζετε πάνω από το ψωμί 1 φέτα χοιρομέρι ή ζαμπόν και από πάνω ένα αυγό ποσέ και σερβίρετε, αφού γαρνίρετε με το σπανάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου