Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Οι βιαστικοί οδηγοί του ΚΤΕΛ Κατερίνης!Αγνοούν τούς ποδηλάτες.Η Τροχαία υπάρχει?

Παρολίγο σήμερα 11.00με 12.00μεσημ.στήν οδό 25ηςΜαρτίου λίγο μετα τήν αφετηρία τού ΚΤΕΛ Κατερίνης στό ύψοςΕΥΚΑΡΠΙΔΗενώ κινούμουν κανονικά με το ποδήλατο μου δεξιά στήν άκρη του στενού οδοστρώματος να παρασυρθώ απο λεωφορείο τού Κτελ πού ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα (γκάζωσε) ,με αποτέλεσμα να αναγκασθώ ενστικτωδώς αντιδρώντας προκειμένω να αποφύγω παράσυρση να πέσω στο κράσπεδο(λίγο μετα το περίπτερο) για να γλυτώσω με αμυδρές επιπόλαιες γρατσουνιές στο δεξιό γόνατο τα χειρότερα ,έναν σοβαρό τραυματισμό.
Ευτυχώς για μένα αντιλήφθηκα έγκαιρα το με ταχύτητα υψηλή κινούμενο για τις κρατούσες συνθήκες λεωφορείο, πού υποψιάζομαι ο οδηγός του νοιαζόταν να προλάβει περισσότερο το φανάρι στήν διασταύρωση με τήνΛαρίσης.
Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα και ειλικρινά φοβήθηκα διότι ξυστά γρήγορα κυριολεκτικά δίπλα μου πέρασε ένα ογκώδες μπλέ λεωφορείο .

Η δημοτική αρχή Κατερίνης με ορισμένους κυκλικούς κόμβους κα παρεμβάσεις με διαπλάτυνση πεζοδρομίων στένεψε υπερβολικά το οδόστρωμα όπως και στο σημείο αυτό όπου ,ένθεν και ένθεν είναι στσθμευμένα στο σημείο εκείνο οχήματα με αποτέλεσμα να μήν υπάρχει μέριμνα στοιχειώδης καμία για τούς πολυπληθείς ποδηλάτες,όσους δηλ. δεν μετακινούνται στό κέντρο με ΙΧ.
Η Διοίκηση του Κτελ Κατερίνης πρέπει να συστήσει στούς οδηγούς να κινούνται με 30χλμ/ώρα στό κέντρο και να περιμένουν υπομονετικά με σεβασμότούς ποδηλάτες σε κεντρικρς αρτηρίες.
Αυτό τό σοβαρό ζήτημα να απασχολήσει δεόντως τήν Τροχαία Κατερίνης διότι και άλλοι συμπολίτες ποδηλάτες διαμαρρύρονται για τήν οδηγική συμπεριφορά ορισμένων απρόσεκτων νεαρών οδηγών τού Κτέλ Κατερίνης επισημαίνοντας τόν υφιστάμενο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος σε βάρος πεζών η ποδηλατών.
Θα μπορούσα να καταγγείλω το συμβάν να κινηθώ νομικά διεκδικώντας αποζημίωση δέν τό πράττω,ελπίζω τουλάχιστον κάτι να αλλάξει.
Θεωρώ όμως ηθική υποχρέωση μου να ενημερώσω την εισαγγελική αρχή να τεθεί τέρμα σε αυτό το καθεστώς.
Αν και νομίζω ότι κατα γενική παραδοχή κύρια υπαίτια και υπεύθυνη για αυτήν τήν αρνητική και απαράδεκτη κατάσταση είναι η δημοτική αρχή Κατερίνης πού με εγκληματική αδιαφορία δέν έφτιαξε μέχρι σήμερα ποδηλατόδρομους.
Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο να κινδυνεύουμε να πσρασυρθούμε απο ασυνείδητους οδηγούς χωρίς παιδεία μέρα μεσημέρι στήν.Κατερίνη τήν πλέον.δυσλειτουργική πόλη στην Ζαλόγγου ,Θεσσαλονίκης,19ηςΜαίου η Ειρήνης και ο κ Δήμαρχος να προσπερνά αμέριμνος με το δημαρχιακό ΙΧ.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δ ΝΟΥΛΕΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου