Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Μιλφέιγ με φράουλες και κρέμα μασκαρπόνε

Υλικά 
2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου (1 πακέτο, περίπου 800 γρ.)
600 γρ. μασκαρπόνε
450 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση και μερικές ολόκληρες για το γαρνίρισμα
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες


Διαδικασία

Κόβετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε 3 ορθογώνια κομμάτια ισομεγέθη. Τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και τα παγώνετε στο ψυγείο 30΄. Κατόπιν τα ψήνετε 15΄ στους 200 °C. Αφήνετε τις ψημένες σφολιάτες να κρυώσουν.
Χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη βανίλια και 6 κουταλιές ζαχαρη μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Την αναμειγνύετε με την κρέμα του μασκαρπόνε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Τοποθετείτε σε μακρόστενη πιατέλα ή δίσκο το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω απλώνετε ένα μέρος από το μείγμα της κρέμας και το 1/4 απ' τις κομμένες φράουλες. Συνεχίζετε στρώνοντας το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας και απλώνοντας πάλι κρέμα και κομμένες φράουλες.
Καλύπτετε με την τρίτη σφολιάτα και διακοσμείτε με λίγη κρέμα και μερικές ολόκληρες φράουλες. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά τη διαδικασία φτιάχνοντας με τα υπόλοιπα υλικά ένα δεύτερο μιλφέιγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου