Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Κέικ βανίλια

Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml γάλα
2 βανίλιες ή το ξύσμα 1 λεμονιού
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)






Διαδικασία
Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3' ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ (ή σε δύο μικρές, μακρόστενες) βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40'-50' (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο).Πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσει το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου