Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Αγώνας δρόμου "Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου" στην Πιερία


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο 11 Ιουνίου ο λαϊκός Αγώνας Δρόμου "Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου", μήκους 9.700 μέτρων. Η εκκίνηση δόθηκε στο Μνημείο Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη, ενώ ο τερματισμός έγινε στην Αρχαία Πύδνα, στον αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους, στο σημείο που βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου

Την εκκίνηση του αγώνα, στον οποίο διαγωνίστηκαν πάνω από 300 αθλητές και αθλήτριες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, μαζί με τον Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελο Λαγδάρη και την κ. Γεωργία (Ζωζώ) Χριστοδούλου,την πρώτη ελληνίδα μαραθωνοδρόμο στην ιστορία του αθλητισμού.
Μετά το πέρας του αγώνα από τον Σεβασμιώτατο, τον Δήμαρχο και την κ. Χριστοδούλου βραβεύτηκαν ιδιαιτέρως οι νικητές των τριών πρώτων θέσεων στην κατηγορία των ανδρών και γυναικών. Στους άνδρες τερμάτισε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανώλης από τον Σύλλογο Δρομέων Θεσσαλονίκης, δεύτερος ο Μιλτιάδης Στόικος και τρίτος ο Κωνσταντίνος Μαγαλιός από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου. Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Βασιλική Συκοπέτη από τον Σύλλογο Γιαννιτσών, δεύτερη η Αλεξάνδρα Σουλιώτου από τον Σύλλογο Δρομέων Πιερίας και τρίτη η Μακρίνα Γρηγοριάδου από την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσων
Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε την κ. Ζωζώ Χριστοδούλου για την προσφορά της στον μαζικό αθλητισμό και την τιμή να βρίσκεται στον αγώνα του Αποστόλου Παύλου, καθώς και τον ιερέα-δρομέα π. Θεόδωρο Περπερίδη τόσο για τον τερματισμό του στον αγώνα όσο και για την επιτυχή συμμετοχή του στον αγώνα 48 ωρών και αποστάσεως 235 χλμ.
Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες που τερμάτισαν έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα για την συμμετοχή τους.
Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα και ιδιαιτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου, το Σώμα Εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ε.Ε.Σ., τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, τον Φιλανθρωπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυγιάλου " Η Στέγη της Αγάπης", τον Ποντιακό Σύλλογο Μακρυγιάλου " Ο Πόντος", το Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Κατερίνης, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΕΚΑΒ, τον Ιατρό του αγώνα διάκονο π. Νικόλαο Ρουσάκη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, τους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας που συνέβαλαν στην οργάνωση του αγώνα με πρώτους την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Μαρία Αβραμίδου και τον διάκονο π. Γεώργιο Μιάουρα, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης. Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και ο Δήμαρχος τόνισαν την σημασία της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης για την θρησκευτική και πολιτισμική Ιστορία της περιοχής και την τουριστική ανάδειξη της.
Να σημειωθεί ότι στην περυσινή, πρώτη, διοργάνωση συμμετείχαν 250 δρομείς, ενώ εφέτος ο αριθμός αυξήθηκε στους 370. Οι συμμετέχοντες δρομείς ενθουσιάστηκαν με την αρτιότητα της αθλητικής διοργάνωσης, αλλά και τα πνευματικά μηνύματα της εκδήλωσης. Ενδεικτικό το μήνυμα που απέστειλε η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσων: «Σε έναν ωραίο αγώνα, σε μία πολύ όμορφη διαδρομή και μπροστά σε καλούς φίλους που μας φιλοξένησαν με πολύ αγάπη,η Ο.Μ.Γ. βράβευσε τον πατερ Θεοδωρο Περπεριδη!!!
Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσων συμμετείχε με 70, περιπου,μελη της!!!
Η διοίκηση της Ο.Μ.Γ. ευχαριστεί τον Χρήστο Μυστρίδη για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρείχε,το σύλλογο δρομεων ΖΕΥΣ Πιεριας και τα μέλη του για την αγάπη και τη φιλική τους υποδοχη!!!
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον σεβασμιοτατο Μητροπολίτη Κιτρους και Πιεριας Γεωργιο, για την τιμή που μας έκανε ,να βραβευσει δρομέα μας, για την αγάπη του ,τις ευχες του, καθως και τα ευχάριστα και ενθαρρυντικά του λόγια!!!!!
Δώσαμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου