Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Πανακότα με άρωμα μαστίχας Χίου

Υλικά
600 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα φρέσκο
6 κρύσταλλοι μαστίχας Χίου
60 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
φρέσκα φρούτα και καβουρντισμένοι ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα...
Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού νερό
3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχας

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να φουσκώνει, το αποσύρετε από τη φωτιά και το φιλτράρετε περνώντας το από λεπτό σουρωτήρι. Αφαιρείτε τη μαστίχα και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό και στύψει πολύ καλά.

Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Το ρίχνετε σε φόρμα για πανακότα. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνετε 6 ώρες τουλάχιστον για να σφίξει η κρέμα καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι ως εξής: ρίχνετε το μέλι σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το νερό και ανακατεύετε. Το βάζετε στη φωτιά και πριν αρχίσει να βράζει το αποσύρετε. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε το λικέρ μαστίχας. Περιχύνετε την πανακότα με το σιρόπι και γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου