Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Σημαντική δωρεά φαρμάκων από την Ιταλική Banco Farmaceutico

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» ανακοινώνει, ότι την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 παρέλαβε σημαντική δωρεά φαρμάκων από την Ιταλική Banco Farmaceutico.
Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και στοχευμένης προσπάθειας πολλών μηνών στο εξωτερικό και την παρέμβαση της ομάδας στο ετήσιο συνέδριο των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στις Βρυξέλες (Pharmaceutical industry, drug wholesalers and medicine agencies of Europe),με επιστολή που έφτασε στα χέρια όλων των παρασκευαστών φαρμάκων της Ευρώπης (βλέπε TOP 100 needed drugs και Image gallery).
Πριν δύο μήνες ο εκπρόσωπος της Banco Farmaceutico κ. Valerin Daniele επισκέφτηκε τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και μετά από συνεννόηση με την ΕΟΔνΠ οργανώθηκε συγκέντρωση φαρμάκων από διάφορες ιταλικές εταιρείες, τα οποία την προηγούμενη Πέμπτη έφτασαν στην Κατερίνη και αποθηκεύτηκαν σε κλιματιζόμενη αίθουσα.
Τα φάρμακα αυτά θα διατεθούν από το διαδικτυακό σύστημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της ΕΟΔνΠ και των Γιατρών του Κόσμου, σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, σε νοσοκομεία της περιοχής μας, σε άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και επίσης για τις ανάγκες των καταυλισμών προσφύγων της περιοχής μας.
Η επίσημη παράδοση των φαρμάκων θα γίνει την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στις 19:00 μ.μ. στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παρουσία των δωρητών και του Γ.Γ. του Ιταλικού Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, αντιπροσωπίας των Γιατρών του Κόσμου και εκπροσώπων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Κατά πάσα πιθανότητα, παρών επίσης θα είναι ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Η ΕΟΔνΠ θα απευθύνει πρόσκληση για να είναι παρόντες, στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, στον Δήμο Κατερίνης, στην Αντιπεριφέρεια, στο Εμπορικό Επιμελητήριο, στον Ιατρικό και στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, στην Ελληνική Αστυνομία, στους εκπροσώπους των καταυλισμών προσφύγων του Ν. Πιερίας (Στρατό ξηράς και Αεροπορία), στους βουλευτές του νομού μας και σε όλους τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου