Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

3,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για τα αθλητικά έργα που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους της Θεσσαλονίκης έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βούλα Πατουλίδου, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, αξιοποιεί κονδύλιο ύψους 3,3 εκ. ευρώ για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε 13 από τους 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης (εκτός του Δήμου Νεάπολης Συκεών, που ενώ προσκλήθηκε, δεν υπέβαλε προτάσεις).
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «το συγκεκριμένο κονδύλιο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε από τον τότε Υπουργό Αθλητισμού και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο θέλω να συγχαρώ για τις ενέργειές του εκείνη την περίοδο. Είναι ένας ειδικός κωδικός, που αφορά σε πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις ασφάλειας, αδειοδότησης και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Δήμους αποκλειστικά, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και το 2014, καλέσαμε τους 14 Δήμους της Θεσσαλονίκης για να συνεργαστούν με τη Μητροπολιτική Ενότητα, να μας υποδείξουν τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε Δήμο και από κοινού να καταρτίσουμε το σχέδιο παρεμβάσεων και τη χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και βελτίωσης αυτών των εγκαταστάσεων. Οι 13 Δήμοι από τους 14, όλοι δηλαδή εκτός από το Δήμο Νεάπολης – Συκεών, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και σήμερα έχουν ήδη υπογραφεί εννέα προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, με παρεμβάσεις σε συνολικά 36 γυμναστήρια, στάδια και γήπεδα».
Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τέσσερις Δήμους είναι στη διαδικασία κατάθεσης μελετών και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 620.000 ευρώ και συγκεκριμένα:
-200.000 ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
-150.000 ευρώ στο Δήμο Δέλτα.
-150.000 ευρώ στο Δήμο Λαγκαδά.
-120.000 ευρώ στο Δήμο Παύλου Μελά.
«Αυτή είναι η πρώτη φάση, στην οποία αξιοποιούμε συνολικά 1,84 εκατομμύρια ευρώ και θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση, όπου και πάλι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα απευθύνει δεύτερη πρόσκληση και στους 14 Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, για να συνάψουμε νέες προγραμματικές συμβάσεις και να χρηματοδοτήσουμε τη βελτίωση ακόμα περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων. Σ’ αυτή τη δεύτερη φάση θα αξιοποιήσουμε 1,48 εκατομμύρια ευρώ, το υπόλοιπο ποσό δηλαδή, από το κονδύλιο των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Εύχομαι και ελπίζω, αυτή τη φορά όλοι οι Δήμοι, μηδενός εξαιρουμένου, να συνεργαστούν μαζί μας, για να βελτιώσουμε τις υποδομές, που πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικές για τους συμπολίτες μας, για όλες τις ηλικίες φυσικά και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους. Άλλωστε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θεωρούμε ιδιαίτερα υψηλές και αναλλοίωτες τις αξίες που προσφέρει η ευγενής αθλητική άμιλλα, διαμορφώνοντας ανθρώπους με θέληση, δύναμη, πειθαρχία και πείσμα για τη ζωή. Γι’ αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά, με όσα εργαλεία, δυνάμεις και δυνατότητες έχουμε, την πρόσβαση των συμπολιτών μας στον αθλητισμό», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την κ. Πατουλίδου για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση των έργων, αλλά και τους Δημάρχους για το άμεσο ενδιαφέρον και τη στενή συνεργασία, που έχει ως αποτέλεσμα ήδη να έχουν ολοκληρωθεί σειρά έργων.
«Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται 13 Δήμοι να έχουν ανάγκες συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεών τους και ένας να μην έχει… Ελπίζω στη δεύτερη πρόσκληση να ανταποκριθεί και ο Δήμος Νεάπολης Συκεών, διότι τα συγκεκριμένα έργα αφορούν στη βελτίωση χώρων που συγκεντρώνεται η νεολαία, οι οποίοι πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», τόνισε η κ. Πατουλίδου.
Τις ευχαριστίες τους για το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας και για την ισότιμη μεταχείριση στην κατανομή των κονδυλίων εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και οι εκπρόσωποι των 13 Δήμων που παρέστησαν στη συνέντευξη τύπου.
Τα έργα συντηρήσεων αθλητικών εγκαταστάσεων ανά Δήμο είναι τα εξής:
-ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (184.500 ευρώ):
Δημοτικό στάδιο «Αντώνης Καραφώτης»
Δημοτικό στάδιο «Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Γήπεδο ποδοσφαίρου «Κων/νος Μιγκοτζίδης»
-ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (242.000 ευρώ):
Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Θέρμης
Δημοτικό γήπεδο Ταγαράδων
Δημοτικό αθλητικό κέντρο Βασιλικών
Δημοτικό αθλητικό κέντρο Νέου Ρυσίου
-ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ (210.000 ευρώ):
Δημοτικό γήπεδο Ν. Επιβατών (ΠΑΟΝΕ)
Δημοτικό γήπεδο Άνω Περαίας (ΑΧΙΛΛΕΑΣ)
Κλειστό γυμναστήριο Δ.Κ. Επανομής
Κλειστό γυμναστήριο «ΑΙΝΕΙΑΣ»
-ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ (212.000 ευρώ):
Προπονητήρια άρσης βαρών Δ.Ε. Πυλαίας
Κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΔΑΚ Πυλαίας
Γήπεδο ποδοσφαίρου στο Λόφο Ανάληψης Δ.Ε. Πανοράματος
Αντικεραυνική προστασία ΔΑΚ Πανοράματος – ΔΑΚ Πυλαίας
Γήπεδο ποδοσφαίρου Δ.Ε. Χορτιάτη
-ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (199.196,93 ευρώ):
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Κουφαλίων
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Χαλκηδόνας
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Άδενδρου
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Βαθύλακκου
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Γέφυρας
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Αγίου Αθανασίου
Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Προχώματος
Δημοτικό κολυμβητήριο Κουφαλίων – Χαλκηδόνας
-ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (130.000 ευρώ):
Κονταξοπούλειο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ωραιοκάστρου
-ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ (316.312,17 ευρώ):
ΔΑΚ Ευόσμου
Κλειστό γυμναστήριο Κορδελιού
Ανοιχτό προπονητήριο ποδοσφαίρου Ευόσμου
-ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (197.373 ευρώ):
Κλειστό γυμναστήριο οδού Τριπόλεως
Δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς
-ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ (196.000 ευρώ):
Κλειστό γυμναστήριο Σταυρού
Γήπεδο αντισφαίρισης Σταυρού
Γήπεδο ποδοσφαίρου Βρασνών
Γήπεδο ποδοσφαίρου Ασπροβάλτας
Γήποεδο αντισφαίρισης Ασπροβάλτας
Γήπεδο ποδοσφαίρου Βόλβης
*Το συνολικό ποσό των ανωτέρω έργων είναι 1.220.000 ευρώ.
*Εκκρεμότητες στην ολοκλήρωση ορισμένων έργων ή μελετών, οι οποίες καλύπτονται σταδιακά, υπάρχουν με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Λαγκαδά, Βόλβης και Παύλου Μελά. Τα ποσά που αντιστοιχούν σε αυτούς τους Δήμους είναι αυτά που αντιστοιχούν στα 620.000 ευρώ που προαναφέρθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου