Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η Ποντιακή Ομογένεια του Τορόντο διδάσκει

Η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο και οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι εργάζονται άοκνα και μεθοδικά για τα θέματα που αφορούν την Ομογένεια και τον Ελληνισμό και κατά καιρούς μας εκπλήσσουν με τις πρωτοβουλίες και την αγωνιστικότητά τους.
Αγωνίζονται με πείσμα, επιμονή και υπομονή, όπως αγωνίστηκαν το τελευταίο διάστημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού... Πρωταγωνιστικό και συνάμα καταλυτικό ρόλο έπαιξαν δύο ομογενείς δημοτικοί σύμβουλοι του Τορόντο και συγκεκριμένα ο Τζίμυ (Δημήτρη) Καρύγιαννης (ο οποίος είναι και πρώην βουλευτής) και η Μαίρη Φραγκεδάκη.
Συνέταξαν ένα υπόμνημα και μαζί με όλα τα τεκμήρια που επιβεβαιώνουν ότι όντως οι Νεότουρκοι διέπραξαν την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα εις βάρος των Ποντίων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων και κατάφεραν να πείσουν 39 συναδέλφους τους -μόνον δύο αρνήθηκαν- να ψηφίσουν υπέρ. Πρόκειται για τους John Campbell και Denizminnan-Wong. Απόντες δήλωσαν μόνο τρεις δημοτικοί σύμβουλοι.
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Δημαρχείο του Τορόντο έχει προκαλέσει συγκίνηση και ενθουσιασμό στην Ομογένεια του Τορόντο.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Αδελφότητας Νίκος Χριστοφορίδης κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τους ομογενείς δημοτικούς συμβούλους και μεταξύ άλλων τόνισε: «Την ώρα που στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, με κορυφαίο τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, αρνούνται την από χρόνια και από πολλές πηγές τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια της Γενοκτονίας των Ποντίων, εμείς εντείνουμε τον αγώνα και τα αποτελέσματα είναι θεατά».
Οι Πόντιοι και η Ομογένεια του Τορόντο πέτυχαν έναν πολύ μεγάλο στόχο και μας διδάσκουν πώς να προχωρήσουμε στο μέλλον και πώς να πείσουμε τους ηγέτες της Αμερικής και του Καναδά να κάνουν το αυτονόητο και να αναγνωρίσουν τη Γενοκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου