Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Γρανίτα ράσμπερι σε ξυλάκι

Υλικά
300 γρ. ράσμπερι (αλλιώς λέγονται και σμέουρα), φρέσκα ή κατεψυγμένα
200 γρ. μέλι
1/2 λεμόνι, ο χυμός του...
Για 5 κομμάτια, Προετοιμασία: 25΄, Αναμονή: 1 νύχτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε και σουρώνουμε από ψιλό σουρωτό, πιέζοντας τα ράσμπερι για να πολτοποιηθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για γρανίτα και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν αρχίσουν να πήζουν, βάζουμε στο κέντρο τους τα ειδικά ξυλάκια που συνήθως παρέχονται με τις θήκες. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ατομικά, μεταλλικά φορμάκια και να στερεώσουμε καλαμάκια για γλειφιτζούρια που θα βρούμε στο εμπόριο, σε καταστήματα με είδη πάρτι. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ και ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου