Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο Πρέσβης της Ισπανίας προσκεκλημένος του Χάρη Τζαμακλή στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ολύμπου

Φεστιβάλ Ολύμπου

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ισπανίας (κ.κ. Χ. Τζαμακλής -Πρόεδρος, Γ. Βλάχος -Αντιπρόεδρος, N. Θηβαίος –Γραμματέας) συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Ισπανό Πρέσβη, κ. Alfonso Lucini Mateo στη Βουλή των Ελλήνων. Οι δυο πλευρές συζήτησαν σε εποικοδομητικό κλίμα τα θέματα της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού, επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και εξέτασαν τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής τους...Ο Χάρης Τζαμακλής, ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, ανέφερε μεταξύ άλλων για τη σχέση των δύο χωρών: Με την Ισπανία μας ενώνουν πολλά και οι σχέσεις μας πηγαίνουν πολύ πίσω στο χρόνο. Μας ενώνει μία θάλασσα, η θάλασσα των πολιτισμών και ο Ευρωπαϊκός Νότος. Ζήσαμε και οι δυο λαοί στον 20ό αιώνα από έναν εμφύλιο πόλεμο και από μία δικτατορία κι ίσως από εκεί να πηγάζει η αμοιβαία εκτίμηση και αλληλεγγύη. Έχουμε κοινά χαρακτηριστικά, έχουμε όμως και κοινά προβλήματα. Θέλουμε τη βοήθειά σας στο προσφυγικό ζήτημα, ένα πρόβλημα κοινό ευρωπαϊκό, για το οποίο η Ελλάδα σηκώνει υπέρογκο βάρος. Πρέπει από κοινού να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.
Από την πλευρά του, ο κ. Alfonso Lucini Mateo ανέφερε τα εξής: Πράγματι, Ελλάδα και Ισπανία είχαν παρόμοιες πορείες στον 20ό αιώνα. Παράλληλα, οι δύο χώρες έχουν την ίδια άποψη στη διεθνή ατζέντα και το ίδιο όραμα στα ευρωπαϊκά θέματα. Διεκδικούμε και οι δύο «περισσότερη Ευρώπη». Μάλιστα, ο Ισπανός Πρέσβης πληροφόρησε το Προεδρείο της Ομάδας Φιλίας ότι στις 24/5, στις 30/5 και την 1/6 τρεις ομάδες προσφύγων θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στην Ισπανία για μετεγκατάσταση σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμβολής στο προσφυγικό ζήτημα.
Τέλος, ο κ. Τζαμακλής προσκάλεσε τον Ισπανό Πρέσβη στον Όλυμπο περί τα τέλη του προσεχούς Ιουνίου για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ολύμπου, στην Πιερία. Ο κ. Πρέσβης δήλωσε ότι θα χαρεί ιδιαίτερα να επισκεφθεί την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου