Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Σαρδέλες ψητές σε φρυγανισμένο ψωμί

Υλικά
6 μεγάλες λεπτές φέτες χωριάτικο ψωμί, ελαφρά φρυγανισμένες
2 μεγάλες κόκκινες σφιχτές ντομάτες
12 παχουλές σαρδέλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι...


Διαδικασία
Καθαρίζετε τις σαρδέλες από το κεφάλι και τα εντόσθια. Τις αλατίζετε καλά και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα υγρά τους. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ρίγανη και τις περιχύνετε με το μισό λάδι.
Σε ένα ταψάκι βάζετε τις σαρδέλες και τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τις ψήνετε περίπου 20΄ στο φούρνο στους 180ο C, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μία φέτα φρυγανισμένου ψωμιού και επάνω του βάζετε 2 ψητές σαρδέλες. Σκορπίζετε τα κυβάκια της ντομάτας και πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου