Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Διανομή πορτοκαλιών στους δικαιούχους της Κάρτας Σίτισης και στους ωφελούμενους του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους

Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών στους δημότες, που είναι δικαιούχοι της Κάρτας Σίτισης του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης, καθώς και σε όλους όσοι είναι ωφελούμενοι του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα, διατέθηκαν 45 περίπου τόνοι πορτοκαλιών άριστης ποιότητας στους δικαιούχους, ενώ μέρος της ποσότητας θα διανεμηθεί και σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Παντοπωλείων. Η διανομή έγινε... στο χώρο της πλατείας Ποντιακής Γενοκτονίας επί της οδού 19ης Μαΐου από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, με την συνδρομή εθελοντών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας είχε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: «Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κατερίνης είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήσαμε σήμερα στον Δήμο μας την προγραμματισμένη δωρεάν διανομή πορτοκαλιών, στην οποία η προσέλευση των δικαιούχων δημοτών ήταν ικανοποιητική. Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω του Επισιτιστικού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και τους έχει εκδοθεί κάρτα σίτισης».

Αξίζει να επισημανθεί, ότι, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών. Συνολικά στην Πιερία ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 7500, εκ των οποίων οι 4800 αφορούν τον Δήμο Κατερίνης.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για συμπληρωματικά προσωρινά μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, καθώς και σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου