Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, με θέμα ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης για τους επόμενους δύο μήνες Οκτώβρη-Νοέμβρη.

Μετά την εισήγηση, ακολούθησε πλούσια συζήτηση ανάμεσα στα μέλη της διοίκησης που έφεραν χρήσιμη εμπειρία από τη δράση του Συνδικάτου το προηγούμενο διάστημα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο εγκλωβισμός των εργαζομένων στις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, επιλέγοντας το μικρότερο κακό, είναι απόρροια της παραπληροφόρησης, του φόβου, που καλλιεργούν κυβέρνηση και εργοδοσία, καθώς επίσης και της τακτικής που ακολουθεί ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, που υπηρετεί αυτήν την πολιτική. Το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους είναι να οδηγούνται στη μείωση των απαιτήσεων τους, στην αποστράτευση από τον αγώνα, στην απογοήτευση του τίποτα δεν γίνεται και να μη βλέπουν τη δύναμη που κρατούν στα χέρια τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποβάλλουν τον φόβο με τη συσπείρωση τους, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να διεκδικήσουν αυτά που τους στερούν, αυτά που τους κλέβουν.... Δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς με τη βούλα των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι μισθοί πείνας, οι ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η παραβίαση του ωραρίου, ο φόβος της απόλυσης, τα απλήρωτα 9ωρα, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η απλήρωτη δουλειά, κλπ, απορρέουν από τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στην πολιτική του μικρότερου κακού.

Πλούσια ήταν η συζήτηση και για τους τρόπους και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το Συνδικάτο, ώστε οι εργαζόμενοι να σηκώσουν το κεφάλι. Να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή του 3ου μνημονίου που αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις Σ.Σ.Ε., τις ομαδικές απολύσεις, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, τον προϋπολογισμό κλπ.

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ αποφάσισε πρόγραμμα δράσης και πρωτοβουλίες για όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και τους καλεί να συμπορευτούν μαζικά για να επιβάλουμε το δίκιο του εργάτη από τα κάτω.





Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τους επόμενους δύο μήνες είναι οι εξής:

Α) Συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα. Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. θα συμμετέχει μαχητικά στο συλλαλητήριο της Κατερίνης.

Β) Συμμετοχή στην Πανελλαδική Γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου με την κατάθεση, από την κυβέρνηση, στη βουλή του προϋπολογισμό του 2016. Έναν προϋπολογισμό σφαγείο, αφού προβλέπεται να παρθούν από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, μόνο μέχρι τον Δεκέμβρη, περίπου 10 δις, ενώ θα αφήσουν στο απυρόβλητο την αστική τάξη και το πολιτικό τους προσωπικό.

Γ) Πάλη για την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. με άξονα την Κ.Σ.Ε.Ε. με αυξήσεις. Για τον λόγο αυτόν θα δοθεί για συζήτηση η Σ.Σ.Ε. στους εργαζόμενους, με στόχο αυτήν η συζήτηση να ολοκληρωθεί στη Γ.Σ. του Συνδικάτου, όπου θα αποφασιστούν και οι μορφές αγώνα για τη διεκδίκησή της.

Δ) Περιοδείες στους χώρους δουλειάς στο εμπόριο, στην παραγωγή, στις υπηρεσίες, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τα μέτρα λαιμητόμο της κυβέρνησης και της Ε.Ε., καλώντας τους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία, δίνοντας την πρώτη οργανωμένη απάντηση σε αυτά. Οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζουν καμία κυβέρνηση που παίρνει μέτρα φτωχοποίησης του λάου για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όπως και αν ονομάζεται. Τα μέτρα που παίρνουν καλά θα κάνουν να τα πάρουν γι’ αυτούς που εκπροσωπούν. Την αστική τάξη, δηλαδή τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, τους τραπεζίτες, τους μεγάλοκατασκευαστές, τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό επισιτισμό, και το πολιτικό της προσωπικό.

Ε) Συμμετοχή σε όλες τις κεντρικές πρωτοβουλίες του Π.Α.ΜΕ.

Η) Προβολή του ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στον 9αμηνο ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών και συμμέτοχη στο γλέντι του Π.Α.ΜΕ.

Θ) Παράσταση διαμαρτυρίας σε κυβερνητικούς φορείς για τα μέτρα λαιμητόμο όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, εργασιακά, κλπ.

Ι) Έμπρακτη έκφραση της ταξικής του αλληλεγγύης στηρίζοντας ενεργά λαϊκές οικογένειες. Ήδη το Σ.Υ.Ι.Ν.Π. συμμετέχει με μαθητές στο λαϊκό φροντιστήριο της Λαϊκής Επιτροπής και αποφάσισε να επεκτείνει την αλληλεγγύη του με τη συλλογή και διανομή τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού. Για το λόγο αυτό καλούμε τους συναδέλφους μας από το υστέρημα τους να συνδράμουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως γάλα, όσπρια, μακαρόνια, κλπ, φάρμακα , όπως παυσίπονα, επιδέσμους, κ.α., καθώς επίσης και ρούχα ή κλινοσκεπάσματα. Χώρος συγκέντρωσης Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης.

Τέλος το Δ.Σ. καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, την παραγωγή, τις υπηρεσίες να πυκνώσουν τις γραμμές του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’. Να μη σκύψουμε άλλο το κεφάλι. Με συλλογικό αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Να μπλοκάρουμε τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν. Μην πιστεύετε στη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της πλουτοκρατίας, ότι δήθεν τα μέτρα που παίρνουν είναι για να σώσουν την οικονομία, την Ελλάδα, κλπ. Την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θέλουν να σώσουν. Αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και κάνουν πλιάτσικο σε βάρος του λάου.

Μην τους επιτρέψουμε άλλο να μας οδηγήσουν εμάς και τις οικογένειες μας στην φτώχια και την εξαθλίωση.

Μέτωπο τώρα. Με κοινωνική συμμαχία ενάντια σε κυβέρνηση .Ε.Ε. επιχειρηματικούς ομίλους.

Μαζί με τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές-εργάτες, πρέπει να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Να μην αφήσουμε άλλο περιθώριο στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, που συμμαχούν με την κυβέρνηση και την εργοδοσία για να περνά η πολιτική του κεφαλαίου.

Οι αγώνες είναι μπροστά μας, η ανατροπή είναι μπροστά μας. Το μέλλον μας, το μέλλον παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν θα το αφήσουμε στους ψεύτες, στους υπηρέτες της αστικής τάξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου