Συστατικά
8 ροδάκινα
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. γαρύφαλλα
1 ½ κ.γ. μπαχάρι ολόκλητο
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
1 κούπα μηλόξυδο
½ κούπα νερό
1 κούπα καστανή ζάχαρη
8 ροδάκινα
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. γαρύφαλλα
1 ½ κ.γ. μπαχάρι ολόκλητο
1 ξύλο κανέλας
1 βανίλια
1 κούπα μηλόξυδο
½ κούπα νερό
1 κούπα καστανή ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ένα δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι και ένας έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα ροδάκινα που σας έχουν περισσέψει!
Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα αφού έχουμε χαράξει με ένα κοφτερό μαχαίρι ένα σταυρό στη βάση τους.
Τα βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να βγει πιο εύκολα η φλούδα τους. Αφαιρούμε τη φλούδα τους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα που να χωράει τα ροδάκινα σε μιά στρώση και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα και βράζουμε άλλα 3-5 λεπτά μέχρι όταν τα δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αυτή να μπαίνει άνετα μέχρι το κουκούτσι.
Αφαιρούμε τα ροδάκινα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τρυπάμε με ένα γαρύφαλο τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι και όλο μαζί στο ψυγείο και αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν πάλι σε μία κατσαρόλα , αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε βάζο. Προσθέτουμε το σιρόπι.
Διατηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύα μαζί με το σιρόπι τους.
Ένα δροσιστικό γλυκό για το καλοκαίρι και ένας έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα ροδάκινα που σας έχουν περισσέψει!
Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα αφού έχουμε χαράξει με ένα κοφτερό μαχαίρι ένα σταυρό στη βάση τους.
Τα βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να βγει πιο εύκολα η φλούδα τους. Αφαιρούμε τη φλούδα τους, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα που να χωράει τα ροδάκινα σε μιά στρώση και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ροδάκινα και βράζουμε άλλα 3-5 λεπτά μέχρι όταν τα δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αυτή να μπαίνει άνετα μέχρι το κουκούτσι.
Αφαιρούμε τα ροδάκινα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Τρυπάμε με ένα γαρύφαλο τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι και όλο μαζί στο ψυγείο και αφήνουμε για όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν πάλι σε μία κατσαρόλα , αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε βάζο. Προσθέτουμε το σιρόπι.
Διατηρούμε στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύα μαζί με το σιρόπι τους.
akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου