Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Κολοκυθοκεφτέδες

Συστατικά

500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
βασιλικό, ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια άνιθο, ψιλοκομμένο
5 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο.
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ξύσμα απο 2 lime
2 αυγά
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα
χυμό από 2 λάιμ
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. γιαούρτι


Μέθοδος Εκτέλεσης


Μέχρι τώρα κάνατε κολοκυθοκεφτέδες που μπορεί να μην έβγαιναν καλοί.. με τη συνταγή αυτή θα σας πω όλα τα μυστικά...
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρύφτη και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι και στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λάιμ στο μπολ με τα κολοκύθια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βάζουμε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας.
Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλουμε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες μας και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού γυρίζουμε από την άλλη τους κεφτέδες μας.
Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.
Μόλις τους τηγανίσουμε όλους αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι στύβουμε το χυμό από 2 λάιμ και ρίχνουμε και το μέλι.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να αραιώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τους κολοκυθοκεφτέδες.

Tip
Στο ψυγείο το μείγμα σφίγγει και δεν διαλύεται όταν πάμε να το τηγανίσουμε.. είναι απαραίτητο λοιπόν στάδιο!



akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου