Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Burger με τόνο

Συστατικά

2 κονσέρβες τόνου σε λάδι καλά στραγγισμένες
πουρές από 2-3 πατάτες
μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός)
1/2 κγ.τσίλι σε σκόνη
1/2 κγ. τζίντζερ σε σκόνη
2 κρόκοι αυγού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο


Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον πουρέ
Σε μια βαθειά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες τις οποίες εχουμε κόψει σε κύβους. Μόλις μαλακώσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλουν την πολύ υγρασία.
Στη συνέχεια περνάμε τις πατάτες απο ένα κόσκινο με τη βοήθεια μιας χουφτάς. Παίρνουμε τον πούρε, τον βάζουμε σε ένα μπόλ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τον πουρέ, σε ένα μπόλ με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά.
Συνοδεύουμε με ψωμάκια, μαγιονέζα, λαχανικά.

Tip
Σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.



akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου