Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ραβανί με ρύζι

Συστατικά

750 γρ. ρύζι για ριζότο
1 κιλό ζάχαρη
1.250 γρ νερό
1 λεμόνι το ξύσμα
1 βανίλια
125 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για άλλειμα
λίγη μαστίχα
Μέθοδος Εκτέλεσης

Μουλιάζουμε το ρύζι σε νερό για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στη συνέχεια βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα 1.250 γρ. νερό με το 1 κιλό ζάχαρη.
Στραγγίζουμε το ρύζι και το χτυπαμε στο μπλέντερ.
Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη βανίλια, τη μαστίχα και το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.
Μόλις πήξει το μείγμα προσθέτουμε το βούτυρο (125 γρ.)
Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ένα ταψί 27 x 37 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Πριν το βάλουμε στο φούρνο το χαράζουμε σε μερίδες πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια για να έχει όμορφη εμφάνιση.
Τέλος το ψήνουμε για μια με μιάμιση ώρα.



Tip
Λίγα υλικά, απλή παρασκεύή αλλά τόσο νόστιμη... Προσοχή να μην το παραψήσετε.



akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου