Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με εκπροσώπους του ΟΚΑΝΑ

Σοφία Μαυρίδου: “Αποτελεί χρέος μας να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΤΡΑΚΤΟ”

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, 26 Ιουνίου 2015, μετά από...
πρωτοβουλία της, τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ, κ. Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος, κ. Δήμος Φωτόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Δημήτριος Πλατανιάς, η Συνεργάτης του Προέδρου, κ. Ευγενία Σταθακοπούλου, ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Ιωάννης Κακλαμάνης και ο Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας, κ. Κυριάκος Παναγόπουλος.

Η κα Μαυρίδου ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης, καθώς το Κέντρο Πρόληψης Ψυχοδραστικών Ουσιών “ΑΤΡΑΚΤΟΣ” στην Κατερίνη, αντιμετωπίζει ιδιαιτέρως σημαντικά προβλήματα, τα οποία πλέον δεν αφορούν μόνο τη χρηματοδότηση του κέντρου όπως παλιότερα, αλλά κυρίως αντιμετωπίζει θέματα διοικητικά, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης. “Οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία και στους συμπολίτες μας να έχουμε ένα κέντρο πρόληψης και θεραπείας που δε θα έχει να αντιμετωπίσει πλέον τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά θα μπορεί να εστιάσει στις πραγματικές δυσκολίες με τις οποίες καλούνται να παλέψουν κάποιοι συμπολίτες μας. Αποτελεί χρέος μας να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΤΡΑΚΤΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.

Με τη σειρά του, ο κος Καφετζόπουλος, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνει σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και τη διαβεβαίωσε πως ο ίδιος θα πράξει “τα μέγιστα, ώστε να καταφέρουν να πληρωθούν οι οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και οι μισθοί των εργαζομένων”, οι οποίοι συνεχίζουν αδιάκοπα να προσφέρουν το κοινωνικό τους έργο δυστυχώς χωρίς να πληρώνονται. Άλλωστε, όπως τονίστηκε, ήδη η νέα διοίκηση του ΟΚΑΝΑ έχει προβεί σε κινήσεις επίλυσης των θεμάτων του Κέντρου Πρόληψης. Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε την κα Μαυρίδου πως θα μεταβεί ο ίδιος στην Πιερία, ώστε να επισκεφθεί το κέντρο και να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι συμπολίτες μας που στρέφονται στην ΑΤΡΑΚΤΟ για να τους παρασχεθεί βοήθεια.


Η συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με το Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση και από τις δύο πλευρές πως πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες με κοινή στόχευση να συνεχίσει το κέντρο το δύσκολο έργο του απρόσκοπτα, για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου