Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συνομιλίες αυτή τη στιγμή

Δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συνομιλίες αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, σημειώνοντας ότι τώρα θα περιμένουν "την έκβαση του δημοψηφίσματος για την Κυριακή και θα λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος"...



Αναλυτικά η δήλωση Ντάισελμπλουμ

Απόψε είχαμε μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, σε συνέχεια της χθεσινής. Συζητήσαμε τις δύο επιστολές του Έλληνα Πρωθυπουργού. Συζητήσαμε επίσης την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Πρώτα απ 'όλα, όσον αφορά το αίτημα για την παράταση του παλαιού προγράμματος που συζητήσαμε χθες, επιβεβαιώσαμε την απόφασή που λάβαμε το περασμένο Σάββατο. Η πολιτική κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Δεν υφίστανται λόγοι για παράταση. Έτσι, δυστυχώς, το πρόγραμμα έληξε χθες το βράδυ, τα μεσάνυχτα.

Δεύτερον, υπήρξαν οι προτάσεις από τις ελληνικές αρχές για περαιτέρω τροποποίηση των προτάσεων των θεσμών. Σε αυτή τη φάση απλά λάβαμε γνώση αυτών των προτάσεων. Η βασική απόφαση ήταν ότι, με δεδομένη την πολιτική κατάσταση, την απόρριψη των προηγούμενων προτάσεων, το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή, και τη εισήγηση από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει ο λαός "όχι", δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συνομιλίες αυτή τη στιγμή. Δεν θα υπάρχουν συζητήσεις τις επόμενες ημέρες, είτε σε επίπεδο Eurogroup είτε μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών οργάνων σχετικά με τις προτάσεις ή τις χρηματοδοτικές συμφωνίες. Εμείς απλά τώρα θα περιμένουμε την έκβαση του δημοψηφίσματος για την Κυριακή και θα λάβουμε υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τέλος, μπορώ απλά να πω ότι λυπάμαι πολύ για την κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να είναι μέρος της Ευρώπης και να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης που στηρίζουμε πλήρως.


enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου