Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σε συναγερμό με μεταμεσονύχτιες συσκέψεις για τις τράπεζες

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα, για την ανάλυση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος, μετά και τις πρώτες εκτιμήσεις...
από τις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που δίνουν αέρα νίκης στο «Όχι», αν και δεν είναι exit polls.

Επίσημα αποτελέσματα δεν υπάρχει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες απόψε το βράδυ κρίνονται πολλά για τον τραπεζικό τομέα με συσκέψεις στην Αθήνα, ενδεχομένως και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε αναμένεται να υπάρξει σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, με την Τράπεζα της Ελλάδος και στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και της Attica. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα της ρευστότητας αλλά και το πότε θα μπορούσε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα, ανάλογα και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι κορυφαίοι τραπεζίτες της Deutsche Bank έχουν προγραμματίσει για απόψε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι οριακή και ήδη έχει ζητηθεί αύξηση του ELA.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να εξετάσει το θέμα της παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνει περισσότερα.

«Στις παρούσες συνθήκες, που είναι συνθήκες πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αβεβαιότητας, η ΕΚΤ ήταν ξεκάθαρη στο ότι, εάν πρέπει να κάνει περισσότερα τότε θα κάνει περισσότερα, θα βρούμε τα απαραίτητα εργαλεία, θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να κάνουμε περισσότερα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» δήλωσε ο κ. Κερέ.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου