Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Τραγανό φιλέτο ψαριού με sauce tartar γιαουρτιού

Συστατικά

5 φέτες ψωμί
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. χυμό λεμόνι και φέτες λεμόνι για σερβίρισμα
μικρή χούφτα κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
8 φιλέτα μπακαλιάρο (των 150 γρ./τεμ)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
θυμάρι
πιπέρι
αλάτι

Για τη sauce tartar γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. κομμένο ξεπλυμμένο αγγουράκι τουρσί
1 κ.σ. κάπαρη αλατισμένη, ξεπλυμμένη και κομμένη
1 κ.σ. κομμένο φρέσκο άνηθο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι


Μέθοδος Εκτέλεσης

Προσοχή: δεν χρησιμοποιούμε τον μπακαλιάρο που παίρνουμε για την 25ης, αλλά φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μούλτι βάζουμε το ψωμί και το χτυπάμε για να πάρουμε χοντρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι κα μαϊντανό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα πασπαλίζουμε με λάδι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και τα ανακατεύουμε να πάει η μαρινάδα τους παντού.
Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, και από πάνω τους βάζουμε το μείγμα με το ψωμί και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω.
Ψήνουμε για 6- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τη sauce tartar γιαουρτιού
Κόβουμε το αγγουράκι τουρσί και ψιλοκόβουμε και την κάπαρη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε το ψάρι με πατάτες τηγανιτές και τη σάλτσα γιαουρτιού.


akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου