Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τι ισχύει για πιστωτικές, prepaid, web Banking

Το Υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε για πέντε ώρες στο Μαξίμου, αποφάσισε το κλείσιμο για έξι εργάσιμες ημέρες, από την Δευτέρα 28-6 έως και την Δαυτέρα 6-7 και ανώτατο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ τα 60 εύρω στο πλαίσιο των ελέγχων κεφαλαίων στις τραπεζικές συναλλαγές.

Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τις τραπεζικές συναλλαγές. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους, τα οποία θαλειτουργήσουν για το σκοπό αυτό.

Τα ΑΤΜ θα μείνουν κλειστά έως την Δευτέρα το μεσημέρι περίπου για να γίνου οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης.

Eιδική μέριμνα θα υπάρξει για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τις τραπεζικές συναλλαγές. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους, τα οποία θαλειτουργήσουν για το σκοπό αυτό.

Τι δύναται να πραγματοποιείται κατά την τραπεζική αργία
Κανονικά θα καταβάλονται και οι μισθοδοσίες στους λουγαριασμούς, αλλά θα ισχύει το όριο ανάληψης για τουε εργαζόμενους.
Χωρίς περιορισμούς οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αλλά και οι συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής − Web Banking −ή συναλλαγές διά της ηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.
Δύναται να πραγματοποιούνται αναλύψεις μετρητών μέσω καρτών που έχουν εκδουεί στο εξωτερικό πό τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές. Περιορισμοί στα όρια ανάληψης αυτών των καρτών δύναται να καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Δύναται να πραγματοποιούνται πληρωμές με προπληρωμένες κάρτες μόνο έως το ποσό που εμφανιζόταν ως υπόλοιπον πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας. Δεν μπορούν να εκδοθούν νέες προπληρωμένες κάρτες

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το πρωί της Δευτέρας από το Υπουργείο Οικονομικών.



www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου