Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ορατό το ενδεχόμενο για capital control και κλείσιμο τραπεζών

Η κυβέρνηση αποφασίζει αν θα ανοίξουν οι τράπεζες - Τι αποκάλυψε ο Γιάννης Βαρουφάκης - Προειδοποιήσεις για δύσκολες καταστάσεις με...
φόντο την αιφνιδιαστική κίνηση του πρωθυπουργού – Η σφοδρή πολιτική κόντρα και οι αντιδράσεις του κόσμου – Συνεχής ενημέρωση και όλο το χρονικό των εξελίξεων

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται το λουκέτο στις τράπεζες τη Δευτέρα και η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και η κυβέρνηση θα αποφασίσει το τι θα γίνει με τις τράπεζες τη Δευτέρα. Αν δηλαδή θα ανοίξουν ή αν θα επιβληθεί τραπεζική αργία και στη συνέχεια θα ετοιμαστούν τα capital control.

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Το Συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για τις 17:00 το απόγευμα.

O Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο BBC αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το βράδυ το ενδεχόμενο capital control και αν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα.

Όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στη Φρανκφούρτη όπου η ΕΚΤ αποφασίζει τι θα κάνει με τις ελληνικές τράπεζες.

Οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και πίσω από τις σκληρές δηλώσεις αφήνουν παράθυρο και ζητούν από την Ελλάδα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ διακινούνται σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ώστε οι ηγέτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και όχι οι υπουργοί οικονομικών στο Eurogroup.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου