Συστατικά
500 γρ. μακαρόνια
2 κιλά μύδια κατεψυγμένα
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 - 3 αντζούγιες
2 κούπες νερό
διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικός, μαϊντανός)
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο και τις αντζούγιες για μερικά λεπτά σε μια βαθειά κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, αφού τη χτυπήσουμε πρώτα στο μίξερ για να γίνει όλη σάλτσα και να μην έχει μέσα κομματάκια..
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι και καπακώνουμε για 10 λεπτά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα μυρωδικά. Κλείνουμε το καπάκι και τη φωτιά. Αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και μετά σερβίρουμε.
Αν δεν καπακώσουμε καλά την κατσαρόλα πρέπει να βάλουμε και άλλο νερό ώστε να μην έχουμε πρόβλημα και δεν βράσουν τα μακαρόνια..
Τα μύδια δεν χρειάζονται παραπάνω μαγείρεμα. Πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Είναι αρκετός ο χρόνος και η θερμότητα που έχει μέσα η κατσαρόλα για να μαγειρευτούν με την εστία κλειστή.
500 γρ. μακαρόνια
2 κιλά μύδια κατεψυγμένα
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 - 3 αντζούγιες
2 κούπες νερό
διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικός, μαϊντανός)
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσσο, το σκόρδο και τις αντζούγιες για μερικά λεπτά σε μια βαθειά κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια την ντομάτα, αφού τη χτυπήσουμε πρώτα στο μίξερ για να γίνει όλη σάλτσα και να μην έχει μέσα κομματάκια..
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι και καπακώνουμε για 10 λεπτά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα μυρωδικά. Κλείνουμε το καπάκι και τη φωτιά. Αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα και μετά σερβίρουμε.
Αν δεν καπακώσουμε καλά την κατσαρόλα πρέπει να βάλουμε και άλλο νερό ώστε να μην έχουμε πρόβλημα και δεν βράσουν τα μακαρόνια..
Τα μύδια δεν χρειάζονται παραπάνω μαγείρεμα. Πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Είναι αρκετός ο χρόνος και η θερμότητα που έχει μέσα η κατσαρόλα για να μαγειρευτούν με την εστία κλειστή.
akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου