Συστατικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 τσακώνικη μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 κίτρινη μικρή κολοκύθα
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές
100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
1 κούπα φέτα σπασμένη με το χέρι σε τρίμματα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καταρχήν για τα λαχανικά. Αφού τα πλύνουμε καλά και τα στεγνώσουμε τα κόβουμε στο μαντολίνο ή με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε πάχος 2 χιλιοστών. Ειδικά για τις πιπεριές τις έχουμε κόψει στο πάνω μέρος τους και έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευριού ανοίγουμε την σφολιάτα σε ορθογώνιο 40Χ30 εκ. Και λίγο μικρότερο να είναι δεν πειράζει.
Βάζουμε την σφολιάτα πάνω σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σφολιάτα σε πολλά πολλά σημεία ώστε να μην φουσκώσει πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Με μια σπάτουλα απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα τη σάλτσα ντομάτας και ξεκινάμε να απλώνουμε σαν βεντάλια τα λαχανικά πάνω στη σάλτσα εναλλάξ καλύπτοντας λίγο το ένα με το άλλο σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας εκτός από ένα πλαίσιο 2 εκ. περιμετρικά της.
Ραντίζουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και ρίχνουμε φύλλα από το θυμάρι πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε την πίτα μας για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρυσαφένιο χρώμα στο πλάι και από κάτω και να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή με φέτα και γιαούρτι.
1 φύλλο σφολιάτας
1 τσακώνικη μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι μέτριο
1 κίτρινη μικρή κολοκύθα
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές
100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)
1 κούπα φέτα σπασμένη με το χέρι σε τρίμματα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καταρχήν για τα λαχανικά. Αφού τα πλύνουμε καλά και τα στεγνώσουμε τα κόβουμε στο μαντολίνο ή με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε πάχος 2 χιλιοστών. Ειδικά για τις πιπεριές τις έχουμε κόψει στο πάνω μέρος τους και έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευριού ανοίγουμε την σφολιάτα σε ορθογώνιο 40Χ30 εκ. Και λίγο μικρότερο να είναι δεν πειράζει.
Βάζουμε την σφολιάτα πάνω σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη σφολιάτα σε πολλά πολλά σημεία ώστε να μην φουσκώσει πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Με μια σπάτουλα απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα τη σάλτσα ντομάτας και ξεκινάμε να απλώνουμε σαν βεντάλια τα λαχανικά πάνω στη σάλτσα εναλλάξ καλύπτοντας λίγο το ένα με το άλλο σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας εκτός από ένα πλαίσιο 2 εκ. περιμετρικά της.
Ραντίζουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά και ρίχνουμε φύλλα από το θυμάρι πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε την πίτα μας για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρυσαφένιο χρώμα στο πλάι και από κάτω και να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή με φέτα και γιαούρτι.
akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου