Τρίτη 5 Μαΐου 2015

UEFA σε Κοντονή: Η κάνεις αυτό που σου λέμε ή δεν συζητάμε μαζί σου

Στην Ελβετία ταξίδεψε ο Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να συνομιλήσει με ανθρώπους της UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψήφισης του νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, εν τούτοις, δεν του χάιδεψε τα αυτιά και άρχισε πάλι τα τελεσίγραφα...
Η πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού, είναι να «γεφυρωθούν» οι αποστάσεις που έχει η ελληνική κυβέρνηση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου και να αποφευχθεί το grexitball. Για τον λόγο αυτό και ο κ. Κοντονής ταξίδεψε στο... σπίτι της UEFA στην Ελβετία, ωστόσο δεν συζήτησε με υψηλόβαθμα στελέχη της ομοσπονδίας.

Οριστική συμφωνία δεν υπήρξε, ωστόσο από το υπουργείο αυτό που διαρρέεται είναι πως η συνάντηση έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα και η συνάντηση συνεχίστηκε και σήμερα, Τρίτη (5/5), για να μπορέσουν οι δύο πλευρές να λύσουν τις διαφωνίες τους, σε ό, τι αφορά το νομοσχέδιο, πριν ο υφυπουργός Αθλητισμού, πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής.

Στο στρατόπεδο της UEFA, δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις και περιμένουν πως το τελικό κείμενο θα είναι αντίστοιχο με αυτά που ζητούν οι ίδιοι. Επί τους ουσίας, ζητούν να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο όπως το θέλουν εκείνοι, για αυτό και τα τελεσίγραφα. Όπως είναι αντιληπτό, δεν έχουν πρόθεση να κάνουν πίσω σε ούτε ένα σημείο και από εκεί και πέρα όλα είναι στο χέρι του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είτε θα κληθεί να υποκύψει στις απειλές της UEFA και να αποφευχθεί το grexitball, είτε θα αγνοήσει τις απειλές, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ως έχει και ο κίνδυνος του αποκλεισμού θα είναι πάλι ορατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου