Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

To βιβλιοπωλείο ΣΑΒΒΙΔΗΣ με αφορμή την 19η Μαΐου, παρουσίασε το βιβλίο “Μια άλλη εποχή”

Το βιβλιοπωλείο ΣΑΒΒΙΔΗΣ με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού παρουσίασε το βιβλίο “Μια άλλη εποχή” της Λούλας Καλαϊτζόγλου στην Αστική Σχολή Κατερίνης τη Δευτέρα 18/05/2015.

Το βιβλίο προλόγισε ο κος Αριστείδης Κασιμίδης, εκπαιδευτικός, Δ/ντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και Πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ”.



Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, την περίοδο που η Ελλάδα σπαράζεται από τον εμφύλιο πόλεμο. Με γλαφυρό τρόπο η κα Καλαΐτζόγλου μας αφηγείται την ιστορία της Λουκίας, κόρη προσφύγων Ποντιακής καταγωγής και του Κωνσταντή, μοναχογιού οικογένειας τσιφλικάδων. Ο έρωτας που φωλιάζει στις καρδιές τους είναι τυφλός σε πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο έρωτας τους δοκιμάστηκε, πέρασε από συμπληγάδες και κατάφερε να βγει νικητής. Μα οι σκληρές δοκιμασίες άφησαν πληγές στις ψυχές τους. Είναι τελικά η αγάπη τόσο δυνατή που να μπορεί να τους γιατρέψει; Πόση αλήθεια και πόσα ψέματα χωρούν μέσα σε μια τόσο δυνατή σχέση;



Το βιβλιοπωλείο ΣΑΒΒΙΔΗΣ θέλει να ευχαριστήσει τον κο Αριστείδη Κασιμίδη για την έξοχη παρουσίαση του βιβλίου, τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης – ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κο Παυλίδη Θεόδωρο - για την παραχώρηση της Αστικής Σχολής Κατερίνης, την Εστία Πιερίδων Μουσών - και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κο Πολυχρονίδη Αναστάσιο - για την παραχώρηση της αίθουσας και τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.



Με τιμή,
Κωνσταντίνος Οδ. Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου