Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τα Ελληνικά Logistics στην κορυφή της Ευρώπης

Μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή διάκριση έλαβε η χώρα μας, στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό τομέα των Logistics, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2015, στις Βρυξέλλες, απονεμήθηκαν τα ετήσια Ευρωπαϊκά Βραβεία Logistics από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Logistics ELA (European Logistics Association), που αυτή τη φορά είχαν... έντονο ελληνικό χρώμα.

Φέτος η Ελλάδα, η οποία συμμετείχε μόλις για δεύτερη φορά στο θεσμό της βράβευσης, υπό την αιγίδα του ILME -­‐ Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδος πέτυχε ξεχωριστή διάκριση μέσω της βράβευσης του κ. Ανέστη Παρταλίδη, Managing Director της Trade Logistics ΑΕ και μέλους της Μόνιμης Επιτροπής Logistics, ώς "Επαγγελματία της Χρονιάς".

Όπως δήλωσε ο κ. Jos Marinus, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ELA (European Logistics Association) για τη φετινή διάκριση: «Για δεύτερη φορά ο ELA βραβεύει κάποιον που μέσω των δράσεών του έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των logistics και εργάζεται εμπνέοντας τόσο τους υπάρχοντες, όσο και τους μελλοντικούς logisticians στην Ελλάδα. Κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο κ. Ανέστης Παρταλίδης αποδεικνύει ότι τα logistics μπορούν να κάνουν την διαφορά!»

Ο κ. Σπύρος Ολύμπιος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ILME συγχαίροντας τον διακριθέντα επισήμανε:«Όλοι μας στο ΙLME, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στα μόλις δύο χρόνια συμμετοχής μας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Logistics του ELA, απονεμήθηκε σε έναν Έλληνα ο τιμητικός τίτλος του "Επαγγελματία της Χρονιάς " από τον ΕLA. Το μέλος μας και Managing Director της Trade Logistics AE, κ. Παρταλίδης, είναι το παράδειγμα ενός ηγέτη με βαθιά γνώση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας που πρωταγωνιστεί σε ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των Logistics στην Ελλάδα εμπνέοντας τις νέες γενιές των logisticians της χώρας του με κύρια πιστεύω την καινοτομία και την εξωστρέφεια.


Το βραβείο δείχνει ότι, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό στα logistics διαθέτει δυνατότητες που προσθέτουν αξία και βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας η οποία έχει αποκτήσει καθοριστικό ρόλο στην βιώσιμη , παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανέστης Παρταλίδης, είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη και αποφοίτησε από την Σχολή Μηχανικών/Μηχανολόγων του ΕΜΠ στην Αθήνα, ενώ από το 1983 έως το 2000 εργάστηκε στην εταιρεία Σαράντης, πρώτα ώς Operations Manager και κατόπιν ώς Logistics Director. Το 1995, δημιουργεί το κέντρο διανομής της Σαράντης στα Οινόφυτα το οποίο διαθέτει την πρώτη αυτοματοποιημένη διαδικασία διαλογής στην Ελλάδα. Ένα καινοτόμο έργο το οποίο έθεσε και τα standards για πολλές αποθήκες στην χώρα μας έκτοτε. Από το 2000 και μετά, εργάζεται στον Όμιλο Φουρλή ως Logistics Director, ενώ δημιουργεί και επιβλέπει σειρά από projects και καινοτομίες για τον Όμιλο όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και στα Βαλκάνια και την Κύπρο (INTERSPORT, IKEA κ.α). Από το 2007 εργάζεται ως Γενικός Διευθυντής της Trade Logistics ΑΕ που αποτελεί μέλος του Oμίλου Φουρλή, και ξεκίνησε την λειτουργία της τον Μάρτιο του 2008. Η πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη της βρίσκεται στο Σχηματάρι Βοιωτίας και είναι η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα. Ο κ. Παρταλίδης, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Logistics η οποία συνέταξε τον νόμο για τα Logistics που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2014 και εμπεριέχει ζωτικές αλλαγές για την βιομηχανία των Logistics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου