Πέννες αλ πόλο (με κομματάκια κοτόπουλο, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές,παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος)...
Τι χρειαζόμαστε:
-πέννες 1 πακέτο
-250γρ. παρμεζάνα (διαλέξτε κάποια πικάντικη -ποικιλία)
-2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
-3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
-1 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κονσέρβα μανιτάρια
-1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
-ελαιόλαδο
-φρεσκοτριμμενο πιπέρι
-κάρυ
Πώς το κάνουμε:
-Βράζετε τις πέννες περίπου 6-7 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρές (al dente)(δεν τις περιχύετε στο τέλος με βούτυρο).
-Παράλληλα βγάζετε τα μανιτάρια από την κονσέρβα κι αφού τα στραγγίξετε τα αδειάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το όποιο έχει κάψει και τα τσιγαρίζετε (προσοχή χωρίς λαδί).
-Έχετε ψιλοκόψει απο μίση πιπέρια στο κάθε χρώμα και το κρεμμυδάκι σας.
-Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ ένα μεγάλο γουωκ) βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σωταριστει.
-Αφου ροδίσει ελαφριά προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
-Στη συνεχεία προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ ανακατεψτε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνετε μέσα λίγες-λιγες τις πέννες και τα ανακατεύετε όλα μαζί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρισμα: Δώστε περίστερο όγκο στο κέντρο του πιάτου. Κόψτε λεπτές φλούδες παρμεζάνα και διακοσμήστε. Προσθέστε φρεσκοτριμμενο πιπέρι (μη το λυπηθείτε δίνει φανταστικό άρωμα).
Συνοδεύεστε με τριμμένη παρμεζάνα στο τραπέζι για όσους θέλουν.
Θα έχετε ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο για 3 άτομα το όποιο πιστέψτε με δεν αφήσει κανεναν ασυγκίνητο.
Τι χρειαζόμαστε:
-πέννες 1 πακέτο
-250γρ. παρμεζάνα (διαλέξτε κάποια πικάντικη -ποικιλία)
-2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
-3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
-1 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κονσέρβα μανιτάρια
-1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
-ελαιόλαδο
-φρεσκοτριμμενο πιπέρι
-κάρυ
Πώς το κάνουμε:
-Βράζετε τις πέννες περίπου 6-7 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρές (al dente)(δεν τις περιχύετε στο τέλος με βούτυρο).
-Παράλληλα βγάζετε τα μανιτάρια από την κονσέρβα κι αφού τα στραγγίξετε τα αδειάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το όποιο έχει κάψει και τα τσιγαρίζετε (προσοχή χωρίς λαδί).
-Έχετε ψιλοκόψει απο μίση πιπέρια στο κάθε χρώμα και το κρεμμυδάκι σας.
-Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ ένα μεγάλο γουωκ) βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σωταριστει.
-Αφου ροδίσει ελαφριά προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
-Στη συνεχεία προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ ανακατεψτε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνετε μέσα λίγες-λιγες τις πέννες και τα ανακατεύετε όλα μαζί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρισμα: Δώστε περίστερο όγκο στο κέντρο του πιάτου. Κόψτε λεπτές φλούδες παρμεζάνα και διακοσμήστε. Προσθέστε φρεσκοτριμμενο πιπέρι (μη το λυπηθείτε δίνει φανταστικό άρωμα).
Συνοδεύεστε με τριμμένη παρμεζάνα στο τραπέζι για όσους θέλουν.
Θα έχετε ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο για 3 άτομα το όποιο πιστέψτε με δεν αφήσει κανεναν ασυγκίνητο.
www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου