Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πρόταση της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για τις Λυκειακές επιτροπές


Φίλοι και φίλες

Εμείς οι Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί της Πιερίας δε δεχόμαστε εντολές από κανέναν. Διαμορφώνουμε μόνοι μας τις θέσεις μας και δίνουμε λόγο μόνο στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, τους οποίους εκπροσωπούμε στα συνδικαλιστικά όργανα και...
τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Απαλλαγμένοι από ιδεολογικές θολούρες και κομματικές αγκυλώσεις, δε φοβόμαστε να λέμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους. Επειδή αρκετοί φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν από την τοποθέτησή μας για τις λυκειακές επιτροπές, καταθέτουμε σήμερα την πρότασή μας για τη συγκρότηση αυτών των επιτροπών στο μέλλον.

Δικαίωμα για τη συμμετοχή στις λυκειακές επιτροπές θα πρέπει να έχουν μόνο όσοι εργάζονται σε σχολικές μονάδες (Λύκεια, Γυμνάσια, ΕΠΑΛ) είτε ως εκπαιδευτικοί είτε ως διοικητικοί. Από τους ενδιαφερόμενους θα επιλέγονται κάθε χρόνο με κλήρωση αυτοί, που θα στελεχώνουν τις συγκεκριμένες επιτροπές. Όσοι επιλέγονται, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μέχρι να δοθεί η δυνατότητα και σε όλους τους υπόλοιπους, να εμπλακούν στη διαδικασία αυτή, με τρόπο που να μην δημιουργεί πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συμμετέχουν στις επιτροπές διοικητικοί, που υπηρετούν στις Διευθύνσεις ή οπουδήποτε αλλού εκτός από σχολικές μονάδες. Αντίθετα θα μπορούν να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν στις επιτηρήσεις και μάλιστα χωρίς όριο επιτηρήσεων.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου