Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Να μην αφήσουμε τις παραμεθόριες περιοχές χωρίς ραδιοφωνικό πρόγραμμα και τον απόδημο Ελληνισμό χωρίς τηλεοπτικές εκπομπές».

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 για την ακρόαση των...

προτεινόμενων προσώπων από τον Υπουργό Επικρατείας για το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., ο Χάρης Τζαμακλής πήρε το λόγο για να διατυπώσει τη γνώμη του.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε από τη νέα διοίκηση είναι μία καινούρια ΕΡΤ, ανταγωνιστική στο πολιτισμό, στην ψυχαγωγία και στην ποιότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά «να αντιπαλέψει η ΕΡΤ αυτό που εκπέμπεται από τα ιδιωτικά κανάλια κι έχει να κάνει με την ευτέλεια σε όλους τους τομείς. Από το ενδυματολογικό έως και την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Εκεί για μένα θα πρέπει να δώσει εξετάσεις το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μαζί, φυσικά, με τους εργαζόμενους».

Διατύπωσε θετική γνώμη για τους προτεινόμενους προς διορισμό στις θέσεις του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών μελών του Δ.Σ. της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. κ.κ. Διονυσίου Τσακνή, Χαράλαμπου Ταγματάρχη, Μιχάλη Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και Νικολάου Τρανού αντιστοίχως. Εξηγώντας το λόγο που στηρίζει τις επιλογές του Υπουργού, τόνισε ότι: «Ένα από τα κομμάτια που με έπεισαν είναι το οραματικό στοιχείο που διακρίνω και στο νομοσχέδιο το ίδιο και στην επιλογή των προσώπων από τον Υπουργό. Νομίζω, είναι το βασικό κριτήριο για εμένα και θεωρώ ότι η επιλογή τεσσάρων ανθρώπων από τον χώρο της τέχνης σηματοδοτεί αυτό ακριβώς το οραματικό στοιχείο που έχουμε και εμείς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσαμε αυτό το νομοσχέδιο και ο Υπουργός που επέλεξε εσάς».

Η ερώτηση που απηύθυνε προς τους προτεινόμενους για τη θέση του Προέδρου κ. Τσακνή και του Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ταγματάρχη αφορούσε τις παραμεθόριες περιοχές και τον απόδημο Ελληνισμό. Συγκεκριμένα, διατύπωσε το ερώτημα: «Αν και με ισχνότατα οικονομικά, όπως προβλέπεται και όπως είπατε και εσείς, κύριε Ταγματάρχη, για το 2015 τουλάχιστον, είναι στις προθέσεις σας να μην αφήσουμε τις παραμεθόριες περιοχές χωρίς ραδιοφωνικό πρόγραμμα και τον απόδημο ελληνισμό, διότι είναι μέσα στους σκοπούς του νόμου και στην αποστολή της ΕΡΤ, χωρίς τηλεοπτικές εκπομπές;».

Στην απάντηση που έδωσε ο κ. Ταγματάρχης, διαβεβαίωσε ότι με εξαιρετική ευαισθησία θα αντιμετωπιστεί όλο το πλέγμα των συνόρων της χώρας. Όσο και ισχνά να είναι τα οικονομικά, είναι εθνικό καθήκον να υπερασπιστούμε τις συχνότητες, όταν οι γείτονες από βορρά και ανατολή μπαίνουν και τις καταλαμβάνουν. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου