Λαχταριστό πρωινό, μοναδικό επιδόρπιο!
Τα pancakes, «εμπλουτισμένα» με σοκολάτα και κομμάτια μπανάνας, σου χαρίζουν γεύση, απόλαυση και μία γλυκιά επίγευση, που δεν θα μπορείς να ξεχάσεις.
Υλικά
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο ή λάδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ανακατεύοντας το μισό αλεύρι και το μισό γάλα και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Τέλος, προσθέτουμε και τα κομμάτια σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ελάχιστο βούτυρο και όταν κάψει βάζουμε περίπου 1/4 της κούπας από το μίγμα (εκτός αν τις θέλουμε μεγαλύτερες ή μικρότερες), χωρίς να το απλώσουμε. Θέλουμε να γίνει αφράτο. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει μικρές μπουρμπουλήθρες στην επιφάνεια. Τότε το γυρίζουμε, το αφήνουμε για λίγο να ψηθεί, και αφαιρούμε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη. Σερβίρουμε, γαρνίροντας προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και κομματάκια μπανάνας.
Τα pancakes, «εμπλουτισμένα» με σοκολάτα και κομμάτια μπανάνας, σου χαρίζουν γεύση, απόλαυση και μία γλυκιά επίγευση, που δεν θα μπορείς να ξεχάσεις.
Υλικά
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μπανάνες
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 2 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο βούτυρο ή λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 100 γραμμ. γιαούρτι
- ½ φλιτζ. γάλα
- ½ φλιτζ. κομμάτια σοκολάτας
- Σιρόπι σοκολάτας
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο ή λάδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε ανακατεύοντας το μισό αλεύρι και το μισό γάλα και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Τέλος, προσθέτουμε και τα κομμάτια σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ελάχιστο βούτυρο και όταν κάψει βάζουμε περίπου 1/4 της κούπας από το μίγμα (εκτός αν τις θέλουμε μεγαλύτερες ή μικρότερες), χωρίς να το απλώσουμε. Θέλουμε να γίνει αφράτο. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κάνει μικρές μπουρμπουλήθρες στην επιφάνεια. Τότε το γυρίζουμε, το αφήνουμε για λίγο να ψηθεί, και αφαιρούμε. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει η ζύμη. Σερβίρουμε, γαρνίροντας προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας και κομματάκια μπανάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου