Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στο internet στρέφονται για διάγνωση 9 στις 10 γυναίκες

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, όταν εκδηλώνουν συμπτώματα «στις ευαίσθητες περιοχές» δεν απευθύνονται σε κάποιον ειδικό, αλλά στρέφονται για διάγνωση στο Ίντερνετ, σύμφωνα με νέα βρετανική δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.000 γυναίκες.

Συγκεκριμένα, το 92% των γυναικών –περισσότερες από 9 στις 10- ηλικίας 18 έως 24 ετών αναζητούν στο Ίντερνετ την αιτία συμπτωμάτων, όπως το...
«τσούξιμο» και τα εκκρίματα στα γεννητικά όργανα, επειδή ντρέπονται να το συζητήσουν.

Παράλληλα, φαίνεται πως το 80% των νεαρών κοριτσιών με συμπτώματα στα γεννητικά όργανα, συζητούν για το πρόβλημά τους σε φόρουμ στο Ίντερνετ.

Την ίδια ώρα, ένα 56% κάνουν αναζήτηση στην google για να βρουν τις αιτίες των συμπτωμάτων τους μέσα σε 12 ώρες από τη στιγμή που τα εκδηλώνουν.

Τελικά, από το 76% των γυναικών που κάνουν αυτοδιαγνώσεις μέσω Ίντερνετ σπανίως ή ποτέ δεν κάνουν θεραπεία για το πρόβλημά τους, με αποτέλεσμα σοβαρά πολλές φορές νοσήματα να επιδεινώνονται.

Το 39% δήλωσαν ότι, ακόμα και αν έκλειναν ραντεβού με γιατρό, δεν θα το τηρούσαν εάν ήταν άντρας, ενώ η μοναδική περίπτωση να σκεφτούν τον γιατρό και να μιλήσουν με κάποιον κοντινό τους άνθρωπο είναι να έχουν επίμονα συμπτώματα που δεν υποχωρούν, καθώς απαιτούνται κατά μέσον όρο τρεις εβδομάδες έως ότου ζητήσουν βοήθεια.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα συμπτώματα στα γεννητικά όργανα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχονται από έναν γιατρό για να αντιμετωπίζονται εγκαίρως και σωστά.
«Ο δισταγμός των νεαρών γυναικών να μιλήσουν ανοιχτά για τέτοια είδους προβλήματα πιθανώς εξηγεί γιατί περισσότερες από μία στις δύο γυναίκες δεν ξέρουν καν τι είναι η κολπίτιδα, πόσω μάλλον το AIDS και τα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η άγνοια αυτή, όμως, είναι επικίνδυνη, διότι κάθε νόσημα που αφήνεται χωρίς θεραπεία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες», τονίζει η δρ Ρόζμαρι Λέοναρντ, γενική ιατρός και αρθρογράφος ιατρικών θεμάτων από το Λονδίνο.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.000 γυναίκες για λογαριασμό εταιρείας προϊόντων ατομικής υγιεινής BalanceActiv.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου