Παρασκευή και η μέρα προστάζει κάτι εύκολο αλλά κυρίως απολαυστικό για να πάει καλά το Σαββατοκύριακο!
Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ριγκατόνι με κιμά και αρωματικά; Τέλεια ιδέα!
Υλικά
Για τη σάλτσα κιμά
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα με τον κιμά, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διαφανή, 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το ξίδι από κόκκινο κρασί, κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, 10-12 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον φρέσκο βασιλικό.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τα ριγκατόνι. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente, 8-9 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω σάλτσα. Ιδανικά, πασπαλίζουμε με τυρί ricotta.
Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ριγκατόνι με κιμά και αρωματικά; Τέλεια ιδέα!
Υλικά
- 450 γραμμ. ζυμαρικά ριγκατόνι
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Για τη σάλτσα κιμά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 450 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 750 γραμμ. μπορεί τριμμένη ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Τυρί ricotta
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα με τον κιμά, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Βάζουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διαφανή, 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το ξίδι από κόκκινο κρασί, κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, 10-12 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον φρέσκο βασιλικό.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τα ριγκατόνι. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente, 8-9 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω σάλτσα. Ιδανικά, πασπαλίζουμε με τυρί ricotta.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου