Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ριγκατόνι με κιμά

Παρασκευή και η μέρα προστάζει κάτι εύκολο αλλά κυρίως απολαυστικό για να πάει καλά το Σαββατοκύριακο!
Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ριγκατόνι με κιμά και αρωματικά; Τέλεια ιδέα!

Υλικά


  • 450 γραμμ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Για τη σάλτσα κιμά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 450 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γραμμ. μπορεί τριμμένη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Τυρί ricotta

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα με τον κιμά, ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Βάζουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διαφανή, 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το ξίδι από κόκκινο κρασί, κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, 10-12 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον φρέσκο ​​βασιλικό.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τα ριγκατόνι. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente, 8-9 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε, βάζοντας από πάνω σάλτσα. Ιδανικά, πασπαλίζουμε με τυρί ricotta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου