Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Κοτόπουλο κατσαρόλας με λαχανικά

Άρωμα, φρεσκάδα και γεύση, τα πιάτα με λαχανικά ξεχωρίζουν πάντα στο τραπέζι σου. Ειδικά αν αγαπάς και το κοτόπουλο, αυτή η ιδέα θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εβδομαδιαίου μενού σου…

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο, περίπου 1½ κιλό, σε μερίδες
  • 1/3 φλιτ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 6 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση
  • 6 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πράσο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • Λίγες φουντίτσες κουνουπίδι
  • 1 φλιτζ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 6΄-7΄. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, το κρασί, τη ζάχαρη και ελάχιστο νερό, περίπου 1 φλιτζ. τσαγιού, γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν αρκετά υγρά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για περίπου 45΄, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά, να έχει μείνει σχεδόν μόνο με το λαδάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου