Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τουρλού λαχανικών

Μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές και πολλά ακόμα καλούδια από τη μάνα γη, μπαίνουν στην κατσαρόλα με μυρωδικά και πατάτες για να σερβιριστούν λαχταριστά! Αν είσαι καλοφαγάς, μην παραλείψεις το... ζεστό ψωμί.

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 πατάτα
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Διαδικασία

Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε.

Τέλος, προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού). Στη συνέχεια περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου