Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αεροπορική τραγωδία με 150 νεκρούς στις Γαλλικές Άλπεις

Συγκλονίζει η νέα αεροπορική τραγωδία με το Airbus A320 της αεροπορικής εταιρείας Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa.

Το αεροσκάφος συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne, και σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ δεν υπάρχουν επιζώντες. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 150 άτομα. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις...
10.00 ώρα Γαλλίας από το αεροδρόμιο του «Marigmane» και εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ.

46 λεπτά μετά την απογείωση του, το αεροσκάφος έστειλε σήμα SOS. Τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν: «Emergency, emergency». Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε πάλι απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα -για το συγκεκριμένο ύψος στο οποίο βρισκόταν- στους 378 κόμβους. Έπεσε από τα 38.000 πόδια μέσα σε οκτώ λεπτά, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanwings.

Ο ειδικός σε θέματα αεροναυπηγικής, Ζεράρ Φλέτζερ, δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, πως τα αίτια του δυστυχήματος μπορεί να είναι πολλά: «Έκρηξη, φωτιά, μπορούν ακόμα και να φταίνε πουλιά!». «Κάτι συνέβη ξαφνικά για να χάσει το αεροσκάφος τόσο απότομα ύψος» τόνισε ο Ζεράρ Φλέτζερ.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν σε υψόμετρο 2.000 μέτρων. Το σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος είναι μία δύσβατη ορεινή περιοχή και για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκαν τα ελικόπτερα. Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής Haute Provence στις γαλλικές Άλπεις δήλωσε στην εφημερίδα: «Για να φτάσω στο σημείο όπου συνετρίβη το Airbus, χρειάζεται να οδηγήσω μισή ώρα με το αυτοκίνητο και να συνεχίσω με τα πόδια για άλλες πέντε ώρες!».

Η συντριβή του Airbus θεωρείται η χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε γαλλικό έδαφος από την πτώση του Κονκόρντ το 2000. Πρόκειται για το πρώτο δυστύχημα της Germanwings η οποία είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μετονομαστεί σε Eurowings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου