Αποδεδειγμένα τα οστρακοειδή και τα θαλασσινά ανεβάζουν τη λίμπιντό σου.
Γι’ αυτό προτίμησε για την ημέρα των ερωτευμένων μία μακαρονάδα με μύδια, για να φτάσει στα ουράνια τόσο η απόλαυση όσο και η διάθεση!
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
Ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μύδια καθαρισμένα με το κέλυφος
1 σφηνάκι σούμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αφού τα τσιγαρίσουμε για 1 λεπτό στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια. Σβήνουμε με τη σούμα (προσέχοντας τη φλόγα που θα βγάλει όταν καεί το αλκοόλ) και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν με σκεπασμένο τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες μας, και δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μύδια και τα ντοματίνια. Δεν χρειάζεται να τα στραγγίξουμε τελείως γιατί τα νερά του βρασίματος θα κάνουν πιο νόστιμη τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε αλατοπίπερο!
Γι’ αυτό προτίμησε για την ημέρα των ερωτευμένων μία μακαρονάδα με μύδια, για να φτάσει στα ουράνια τόσο η απόλαυση όσο και η διάθεση!
Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι
Ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μύδια καθαρισμένα με το κέλυφος
1 σφηνάκι σούμα
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αφού τα τσιγαρίσουμε για 1 λεπτό στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια. Σβήνουμε με τη σούμα (προσέχοντας τη φλόγα που θα βγάλει όταν καεί το αλκοόλ) και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν με σκεπασμένο τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν κατά το μαγείρεμα.
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες μας, και δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα μύδια και τα ντοματίνια. Δεν χρειάζεται να τα στραγγίξουμε τελείως γιατί τα νερά του βρασίματος θα κάνουν πιο νόστιμη τη σάλτσα μας. Προσθέτουμε αλατοπίπερο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου